Star Wars julekalender

 Anbefalt aldersgruppe: 6-14 år

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Førsteinntrykket: Virker litt skummel og ”voksen”. Er beregnet på litt større barn, men fascinerer nok yngre også. Ser mer eksklusiv ut enn mange av de andre. Skiller seg ut med tanke på målgruppe/alder. Viser også noen av lukenes innhold på baksiden av esken.

De voksnes vurdering: Lukene er vanskelige å åpne og henger for mye fast med resten av forsiden på kalenderen. Bildet på forsiden blir revet opp, og etter hvert ser man litt av innholdet i de andre lukene også – i hvert fall om ivrige barnehender får lov til å åpne. Innholdet er pakket inn i plast, og mange av dem er vanskelige for barn å åpne.

Vi oppdager raskt at dette er for eldre barn. Innholdet er mer komplisert å bygge – enkelte sliter til og med vi voksne med å få til. På innsiden av luken er det bilde av hva innholdet skal bli til, men vi savner trinn-for-trinn forklaringen som pleier å følge med Lego. Det er også en kode på innsiden av lukene, så det er tydelig at innholdet er beregnet på eldre barn med Internett-tilgang.

Du kan ikke forvente at de yngste barna i målgruppen skal klare å bygge lekene selv. Det er varierende vanskelighetsgrad, men det er lurt å beregne et kvarter ekstra på morgenkvisten hvis kalenderen skal åpnes før barnehage/skole.

I mange av lukene er det en ekstra bit eller tre. Sikkert greit å ha i tilfelle noen av de bitte små tingene blir støvsugermat. Men blir litt i stuss på hvilke biter som skal med.

Bak den siste luken i kalendren gjemmer det seg en skummel julenisse. Ok avslutning.

Innholdet fenger, men kun kortvarig. Vi voksne er ikke spesielt imponerte av resultatet etter at alle lukene er åpnet. Det er lite helhet, og utgjør en liten mengde leker. Dette er langt fra Star Wars legoen vi har sett i lekebutikken.

Dette er den dyreste kalenderen i testen – og den som skuffet mest. Selger sikkert på merkevaren, men vi tror mange vil bli skuffet.

NB! Et lite tips til foreldrene. Ta vare på lukene – så vet dere hvordan ting skal se ut hvis de går fra hverandre i lek.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnas vurdering: Guttene er ivrige og gleder seg til å åpne. Det er stille rundt bordet og barna prøver å bygge. De holder ut en stund. Men det blir for vanskelig for alle sammen. Og vi voksne bygger, mens ungene leker med innholdet.

– Denne var litt vanskelig å bygge, sier Ida Emilie før hun gir opp.

Mina Sofie ber om hjelp, og snart ber guttene også om hjelp.

– Jeg vet ikke hvordan jeg bygger denne, sier Marius.

Sander har brukt ti minutter på en liten figur, men bitene er for små.

– Se denne har to fjes, roper Ida Emilie fornøyd.

Hun flyr det vesle romskipet rundt i stuen, og snart er det bare vi voksne som åpner luker og bygger. Det skytes mellom troppene i stuen.

– Du klarer ikke å ta meg, fniser Ida Emilie.

Men leken dør fort ut – lenge før siste luke er åpnet.

– Jeg kjeder meg, sier Mina Sofie.

Barnas konklusjon: Guttene synes det var kjekt i begynnelsen, jentene synes det første innholdet var gøy. Men interessen slukner raskt. Dette er nok for lite for Star Wars entusiaster, for avansert for de minste, og for lite som en introduksjon til Star Wars lego. Men en av guttene ville gjerne hatt den likevel. Ingen av de andre synes den var spennende nok.

Se også vurderingen av de andre julekalendrene:

Playmobil pirat julekalender

My Little Pony julekalender

Lego Friends julekalender

Hello Kitty julekalender

Lego City julekalenderOppdatert 19.11.2012
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');

Legg inn en kommentar
 
 
 
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 0


Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

Kontakt: babyverden(a)sandviks.com
Familieverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken.no. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

 

Copyright © 2001-2016 Familieverden.no - Kopiering av materiale fra Familieverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Familieverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Familieverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Familieverden sine siter

Til toppen av siden