Schleich dinosaurer

 

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Pris: 349 kr

Aldersgruppe: 5 - 12 år

Førsteinntrykket: Kalenderen ser kul ut for små paleontologer. Plastdinosaurer er jo spennende saker. 

Men ser vi på baksiden på omslaget til kalenderen, faller entusiasmen noe. Dette er nok først og fremst en kalender for tålmodige dinosaur-entusiaster. Selve dinosaurskjelettet kommer i ni deler! V håper at noen er samlet sammen slik at det ikke tar ni dager å pusle det sammen. I tillegg er det to dinosaurer, fire smådyr og ett egg. Innholdet ellers er planter (som også kommer i flere deler), klistremerker og faktakort. 

Mange barn kunne nok komme til å tro at kalenderen inneholder langt flere dinosaurer enn det som faktisk er tilfelle, så det kan være lurt å ta en prat på forhånd om dette hvis dere velger denne kalenderen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De voksnes vurdering: En veldig variabel kalender. De to dinosaurene var gøy (den største er på julaften), samt egget. Resten fikk en ganske lunken respons. Noen tilfeldige smådyr (flygefisk? To helt like blekksprut-ting?) og planter man ikke kan bruke til noe. Skjelettet kom i mange luker, og man risikerer å miste smådeler underveis. En luke inneholdt bare det ørlille hodet til skjelettet. Faktakort og klistremerker virker som nød-fyll. Her hadde vi håpet på noe bedre. Kanskje hadde det fungert bedre med mange små dinosaurer? Lukene er vanskelige, og innholdet er pakket inn i plastposer. Men posene har perforering og er dermed noe enklere å åpne, og det er bra.

Karoline (2 år) ser spent på mens Christian (2 år) studerer posen med dinosaurknokler. Han var i utgangspunktet veldig entusiastisk, men entusiasmen dalte fort.

Barnas vurdering:
Christian (2 år) var i utgangspunktet veldig entusiastisk, og elsket dinosaurene. Det ble også lek av egget hvor de små dyrene ble født om og om igjen. Men mye av innholdet forble urørt.

– Papir?! spurte Christian forvirret.

– Nei, det er klistremerker! svarte Martin (4 år).

Og så begynte de å klistre klistremerker på dinosauren. Kanskje ikke helt det som var meningen med dem? Men likevel logisk å tenke for de små.

Konklusjon:
Skuffende lite innhold. Noen veldig bra luker, men også en del dårlige. Kanskje gøy for en dinosaurelsker som liker å lære om dinosaurer og andre vesener fra den tiden.

Noe av innholdet er helt supert, men mange vil nok dessverre ikke fremkalle særlig entusiasme.

Lukene var så vanskelige å åpne at man fort rev av mer enn man skulle. Slik så kalenderen ut etter at alle 24 lukene var åpnet.Oppdatert 15.11.2016
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

Kontakt: babyverden(a)sandviks.com
Familieverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken.no. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

 

Copyright © 2001-2016 Familieverden.no - Kopiering av materiale fra Familieverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Familieverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Familieverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Familieverden sine siter

Til toppen av siden