Gøy med barna:

Magiske melboller

 

Det ene øyeblikket kan du rulle boller med meldeigen. Men med en gang bevegelsene stopper, flyter deigen ut mellom fingrene dine. Prøv å lage de magiske melbollene.

Du trenger:

En skål, potetmel eller maizena, vann og en matskje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 


Slik gjør du:

- Ha tre matskjeer potetmel i skålen.

- Tilsett fem matskjeer vann og rør om til du får en passe tørr blanding. Er blandingen for tynn, ha i mer vann.

- Ta en matskje av blandingen i hånden og prøv å forme den til ein ball på samme måte som en elter boller. Hva skjer når du slutter å elte?

Hva skjer?

Blandingen er midt mellom fast og flytende. Dersom du rører sent i den, ligner blandingen en væske, men dersom du rører fort, ligner blandingen på deig. Så lenge blandingen er i bevegelse i hånden din, lar den seg forme. Men når du slutter å elta blandingen, renner den mellom fingrene dine.

Se mer: Lag flere kule eksperimenter hjemme
Legg inn en kommentar
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 0
annonsebilag 

 


Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

Kontakt: babyverden(a)sandviks.com
Familieverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken.no. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

 

Copyright © 2001-2015 Familieverden.no - Kopiering av materiale fra Familieverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Familieverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.