Heller litt støv i krokene og en fornøyd partner

En koselig kveld sammen kan være en viktig vitamininnsprøytning for forholdet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

En koselig kveld sammen kan være en viktig vitamininnsprøytning for forholdet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock 

Høstmørket senker seg, du kryper under pleddet, inn i en kjær armkrok, nyter et glass vin og ser på film. Med god samvittighet. Du har nemlig klart noe viktig – å sette av tid til kjæresten!

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Det er nemlig ikke noen selvfølge at man klarer det. Nå er sommerferien over, og mange sliter med parforholdet. Tiden like etter ferie er nemlig høysesong for samlivsterapeuter. Og nå venter den travle hverdagen. Da kan det bli knapt med tid til slike kosestunder sammen.

– Mitt inntrykk er at folk er flinke til å planlegge. De er aktive og får kabalen opp. De setter av tid til sine egne ting, barnas og avtaler møter med venner. Men det er ikke alltid de husker på tid sammen med partneren i planleggingen, sier samlivsterapeut Kjersti Eide Torstrup.

Hva er godt nok?
Hun bemerker at småbarnstiden er travel, og at mye tid går bort i levering, henting, legging og andre aktiviteter som naturligvis må prioriteres.

– Da må man spørre seg selv: hva er godt nok? Er det virkelig sånn at vi ønsker å springe oss halvt i hjel på ettermiddagene i stedet for å roe ned hjemme etter en travel dag? Mange tøyer nok strikken lengre enn de burde, sier Kjersti.

Hennes inntrykk er at mange par bruker mindre tid sammen enn de ønsker. Da er det snakk om feilprioritering.

Les også:

- Forvent at sexlivet er labert i småbarnsfasen

Hvilket kjærlighetsspråk snakker du?

Tre tegn på at dere fortsatt er kjærester

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å prioritere riktig
Om man har det godt i parforholdet trenger ikke å være direkte knyttet til hvor mange timer i døgnet man tilbringer sammen.

– Så lenge man snakker sammen om forventningene og er noenlunde samkjørte kan det fungere helt fint at man ses sjelden. Men hvis den ene parten ikke er enig, bør man se nærmere på om noe kan omprioriteres, sier hun.

Kjersti sier at gjennom samtaler hun har med par i samlivsterapi går det tydelig fram at det er mye som prioriteres foran parforholdet.

– Det er sjelden et problem at man ikke har nok egentid. Det er veldig viktig å få litt tid for seg selv, men der er mitt inntrykk at folk er flinke. De setter av tid til forening, trening eller tur med vennegjengen. Sjansen er derimot større for at det er parforholdet som nedprioriteres, sier Kjersti.

Gode tips
Kjersti har tidligere snakket om par som lever parallelle liv. De ser hverandre lite, og når de treffes, er det gjerne for å organisere noe.

– Det gjelder å være klar på hva man ønsker – er det bare en arbeidskamerat man vil ha? sier hun.

Men svaret behøver ikke å ligge i andre enden av skalaen.

– Det er slett ikke sånn at man trenger å trø oppi hverandre hele tiden for å beholde lidenskapen. Faktisk mener jo mange at litt avstand iblant kan gi ny glød til forholdet, bemerker Kjersti.

Hun har også andre råd til par som føler at tiden ikke strekker til.

– Det er mulig å finne tid om man vil. Det går an å planlegge tid sammen, men hvis det er mulig er det også flott om ikke timeplanen er helt fullbooket. Da blir det større rom for å være spontane.

Mye tid forsvinner tilsynelatende ut i intet også selv om timeplanen er tom.

– TV og pc er store tidstyver for mange. Der sitter de gjerne begge på facebook og pleier vennskap  mens de overser at partneren i sofaen ved siden av også kunne trengt litt oppmerksomhet og pleie iblant, sier hun.

Hennes råd er å avtale å slå av mediene en kveld iblant og heller tilbringe tiden sammen.

Les også:

Et godt parforhold - en gave til barnet

Vis kjærlighet i hverdagen

Har tid til det man vil
Selv om mye er fastlåst, i hvert fall i småbarnstiden hvor barna tar mye av både dager og netter, så vil det for de fleste likevel være tid til noe annet. Både egentid og partid, om man er flink til å prioritere.

– Det handler om hva man synes er viktig. Kanskje kan man gjøre ting man ofte gjør hver for seg sammen i stedet. Som å trene, sier Kjersti.

Hvis det virkelig er så fullt i kalenderen at det ikke er plass til partneren, er det på tide å gjøre noe med det. Så sant ikke begge er fornøyd med tilværelsen, da.

– Luk ut det dere ikke trenger. Er det noe man virkelig ønsker seg, må man gjerne ofre noe annet. Kanskje kan noe vente til barna blir litt større? Det viktigste er å tenke gjennom hva man ønsker å bruke fritiden sin på. Om man utsetter noe, har man jo også noe å glede seg til og se fram til, sier Kjersti.

Til dem som ikke helt vet hvor de skal begynne når de skal sette av tid sammen med partneren, har Kjersti følgende oppfordring:

– Tenk gjennom hvorfor dere ble forelsket i utgangspunktet. Hva gjorde dere da? Og ta kvelden tilbake. Man trenger ikke å gjøre husarbeid til man stuper på kvelden. Siste del av kvelden kan man heller ta seg litt fri og kose seg. Kryp sammen i sofaen med et glass vin eller en koselig film. Det er sikkert tusen ting dere ”burde” ha gjort, men dette skal man unne seg. Tenk: ”Dette har vi fortjent” og klar å slappe av og nyte stunden, sier Kjersti.

Hun synes det er for mye fokus på det perfekte livet.

– Det handler om å finne ut hva som er godt nok. Og heller tåle litt støv i krokene, hvis premien for det er en mer fornøyd partner, avslutter hun.Oppdatert 02.09.2015
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');

Legg inn en kommentar
 
 
 
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 1
Jeg trenger min Ex tilbake
Skrevet av theresa 28.02.2017
Hei, jeg er Theresa Williams Etter å ha vært i forhold med Anderson i år, brøt han opp med meg, jeg gjorde alt for å få ham tilbake, men alt var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av den kjærligheten jeg har for ham, jeg ba ham med alt, gjorde jeg løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt til min venn, og hun foreslo at jeg burde heller kontakte en spell caster som kan hjelpe meg kaste en spell å bringe ham tilbake, men jeg er den typen som aldri trodd på spell, jeg hadde ikke noe valg enn å prøve det, jeg post spell caster, og han fortalte meg at det var ikke noe problem at alt vil være i orden før tre dager, at min ex vil komme tilbake til meg før tre dager, kastet han den spell og overraskende på den andre dagen, var det rundt 16:00. Min ex ringte meg, jeg ble så overrasket, jeg besvarte anropet og alt han sa var at han var så lei meg for alt som har skjedd at han ville ha meg til å gå tilbake til ham, at han elsker meg så mye. Jeg var så glad og gikk til ham som var hvordan vi begynte å leve sammen lykkelig igjen. Siden da har jeg gjort løfte om at noen jeg kjenner som har et forhold problem, ville jeg være til hjelp for en slik person ved å henvise ham eller henne til den eneste virkelige og kraftig spell caster som hjalp meg med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan sende ham hvis du trenger hans hjelp i ditt forhold eller noen annen sak.

1) Kjærlighet Spells
2) tapt kjærlighet Spells
3) Skilsmisse Spells
4) Ekteskap Spells
5) Binding Stave.
6) Breakup Spells
7) forvise en fortid Lover
8.) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret / Lottery spell
9) ønsker å tilfredsstille din elsker
Kontakt denne store mannen hvis du har noen problem for en varig løsning
gjennom drogunduspellcaster@gmail.com
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold


Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

Kontakt: babyverden(a)sandviks.com
Familieverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken.no. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

 

Copyright © 2001-2016 Familieverden.no - Kopiering av materiale fra Familieverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Familieverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Familieverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Familieverden sine siter

Til toppen av siden