Er dere fremdeles i feriemodus? Familieverden gir deg fem gode tips til hvordan du og barnet ditt kan forberede dere og få en god skolestart.

Sist oppdatert: 17. august 2011

Få inn daglige rutiner: Bruk de siste dagene til å komme inn i gode søvnrutiner. Skolen krever mye konsentrasjon, så det er viktig med faste og fornuftige leggetider. Du kan også få barnet med på å legge ut klær kvelden før. Gjør også til en fast regel at sekken pakkes klar om kvelden.

Forbered barnet på at dere må være fra hverandre: Som en tilvenning kan du for eksempel la barnet være sammen med besteforeldre eller barnevakt over gradvis lenger tid. Dette kan være med på å dempe separasjonsangsten.

La barna bli med og handle ting til skolestart: Det kan være både kjekt og spennende for barnet å bli inkludert i innkjøpene til skolestart. Ryggsekk, bokbind, merkelapper, pennal, matboks og drikkeflaske er noen av tingene dere kanskje trenger. Til gymtøyet finnes også bagger som kan festes på ryggsekken, slik at det blir mindre å bære på for barnet.

Besøk skolen: Et besøk til skolens område kan være med på å gjøre barnet kjent med miljøet det skal gå i. Da blir ikke alt nytt den første dagen, og barnet vil føle seg tryggere. Mange barn får denne tilvenningen gjennom SFO.

Flere aktuelle artikler for deg som har skolebarn:
Skole og SFO:
Dette bør barnet kunne ved skolestart.

Ikke stress med tall og bokstaver.

Slik blir du lærerens yndling.

Slik får du en god SFO-start.

Ferdigheter og fritid:
Stas med selvknytta sko

Alene på to hjul

For mange fritidsaktiviteter?

Barnelitteratur:
Gobokens tips om bøker som handler om skolestart.

Hva synes du om artikkelen?