Olaug Anne Rønsen ble lei av å lese blogger der alt så ut som glansbilder. I sin egen blogg viser hun hvordan hverdagen virkelig er – med rotete kjøkkenbenker og mislykka slipsvask.

Sist oppdatert: 21. desember 2011

– Jeg begynte å lese blogger da vi skulle bygge hus. Jeg hadde ikke interessert meg så mye for interiør før, så jeg kastet meg over blader og blogger. Men jeg fikk nok, forteller Olaug Anne Rønsen.

Om det skyldtes en selvpåført overdose i iveren etter nye ideer, eller for mange glansa bilder, vet hun ikke. Gode interiørblogger leser hun ennå, men langt fra i samme omfang som før. Selv har hun alltid likt å skrive, og hun hadde lekt med tanken om å starte sin egen blogg.

Olaug Anne Rønsen.

– Men jeg fant fort ut at jeg ikke kunne lage noen seriøs blogg. Jeg tenkte at det var mye artigere å lage en blogg med humoristisk snert, sier Olaug Anne. Eller Kåfjordolga, som bloggnavnet er.

– Jeg har fått litt pes for navnet. Folk synes det høres veldig gammeldags ut, smiler hun.

Det virkelige liv
I bloggen sin skriver hun om blant annet hus, hjem og hage. En del om barn blir det også, siden det opptar veldig mye av tiden hennes. Hun er nemlig mamma til to barn på ett og et halvt og tre år. Og da blir gjerne kjøkkenbenken seende ut slik som dette.

Vi har allerede pynta til jul, vi. Har aldri vært så tidlig ute før…

Ble du LITT misunnelig nå?? HÆ?!?
Vi tar det litt sånn "tilfeldig" og "later som" at vi er veldig "avslappa" i stilen. Det er poppis.
Det er tøft å legge hårbørsten nesten oppå brødfjøla. Det blir så deilig når man tygger den skiva med syltetøy-hår.
Litt glitter på skiva er heller ikke å forakte. Eller på knekkebrødene om du vil.
Hammer er også bra å ha ved brødboksen. Sånn i tilfelle det kommer noen som skal stjele brødet og du må forsvare maten.
Og har du en fotballsko av sjokolade (!!) på toppen av det hele, ja da er det komplett, faktisk. Og hammeren kan komme til enda mer nytte... 
 

   

Vi liker å pynte med frukt. Gjerne bananer som er litt åpna og fullmodne. Kokebøker, avbitertang og pokaler hører sammen, på samme hylle. Og Leatherman, selvfølgelig. Og fyrstikker. (Hva har vi egentlig i de skuffene vi ordna for å ha sånne ting i??) 

Kjenner seg igjen
De som finner fram til Kåfjordolgas bloggside ser ut til å sette pris på det de kan se og lese.

– Jeg har fått kommentarer på innleggene og mailer fra folk som kjenner seg igjen. De er glade for å se at også andre har det slik som dem selv, og jeg vil jo tro at dette hverdagskaoset er veldig normalt, sier Olaug Anne.
– Men noen tror kanskje at vi har det så rotete over alt, og det stemmer jo ikke helt, ler hun.

For fra Olaug Anne begynte å blogge for ett år siden har hun bodd tre steder. Før det nye huset sto ferdig, leide de nemlig to plasser. Og de første bildene var de verste.
– Jeg har det mye finere i det nye huset, men jeg har ikke endret så mye på stilen for det. Og de fineste interiørbildene legger jeg heller ikke ut. Jeg liker å fortelle ting slik de er til hverdags, og pynter ikke på sannheten. Noen ganger er det litt overdrevet til det verre i beskrivelsen av bildene, men bildene taler for seg, og lyver stort sett ikke, sier Olaug Anne.

Les mer: Nettvett - bevisste bloggere

Mannens slips
Hun prøver å oppdatere bloggen sin minst en gang i uka. Som heltidsarbeidende småbarnsmamma er det et realistisk nivå, og hun får dyrke skrivegleden sin. Og for eksempel skrive om da hun vasket mannens slips. I vaskemaskinen.

Hver gang vi har pynta oss til diverse happeninger det siste halvåret (og tro meg, det er mange!! Sikkert fem ganger!), så har han kommet sånn ca ett kvarter før avgang: "Hvor er yndlingsslipset mitt?" Og hver gang har jeg kommet så altfor sent på at, joda, slipset ja!
Det... ligger visst fortsatt i skittentøysskapet og venter på flekkfjerning fra den gangen vi var i konfirmasjon. Du vet, den gangen du sølte på det. Noe mat. Ungene hang i det, med fettete fingre. Så fant vi ut at det slipset kunne faktisk trenge en aldri så liten vask før videre bruk...

Så der lå det da, og venta. Og venta. Oooog venta. Men her om dagen fant jeg ut at sannelig, nå hadde flekkene ligget lenge nok til modning, og nå som jeg skulle slenge inn en liten hvitvask, passa det sikkert godt sammen med hvitvasken (!!). Så fikk vi det unna liksom. Så jeg stappa det inn. I vaskemaskinen (!!)...

Noen timer senere tok jeg det ut...

 Hm! Kunne ikke huske at det hadde vært SÅ krøllete... Men nyvaska klær er jo ofte krøllete...  
Merkelig fasong altså!!? Og ikke nytta det å strekke det heller!
Jeg innså at jeg muligens hadde vært litt vel tankeløs. Flau og nesten litt lei meg strena jeg opp på loftet, til en nesten sovende mann, for å beklage at jeg hadde vaska slipset hans på en så ufølsom måte. Men ble han sur?? Neeeida! :-D Han syntes nesten det var blitt litt fint, han. Også så han bort på kjolen min. Den jeg bruker i festlige anledninger...

     

  

  

  

  

  

  

  
Også hang han det til pynt!! På lampa. Passe krøllete. Og til passe påminning til kona om at hun kanskje bør vaske slips for hånd i framtida.

Les mer: Tips til deg som vil blogge

Hisset på seg Mostue
Olaug Anne innrømmer at det er veldig stas når andre følger bloggen hennes. Hun har sin trofaste tilhengerskare, men har også fått merke at litt mer kontroversielle uttalelser kan skape reaksjoner langt inn i hovedstaden. Da hun ytrer seg om Trude Mostues uttalelser om barn og barnehage, havnet en intetanende Kåfjordolga på forsiden av VG Nett – og fikk svar både fra Unni Lindell og Mostue selv.

– Jeg ble litt skjelven da, og måtte ha meg en liten skrivepause. Men jeg fikk jo flere tilhengere da, sier hun.

Nå er det helst det hverdagslige som omtales. Uansett om alt er på stell eller ikke. Det er slik livet er. Usminket. Uten glansbilder – for slik klarer hun ikke leve lenge om gangen.

Andre blogger Kåfjordolga anbefaler blant andre: Pias verden, Innerst i veien.

Trenger du å se at heller ikke alle andre har ting på g hele tiden, sjekk denne bloggen.

Les mer: Barnets utvikling

Les mer: Familieliv

Les mer: Oppdragelse

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Mange slurver med bilsikkerheten
Neste artikkelSe hvem som vant en iPhone 4S
DEL