Sist oppdatert: 12. november 2014

Pris: 229 kr

Aldersgruppe: 3+

Førsteinntrykket: Selv om anbefalt aldersgruppe er fra tre år og oppover, virker det som at kalenderen retter seg mer mot litt større barn – gjerne opp mot skolealder. Det er julestemning og vennskap i fokus, og kalenderen er veldig rosa og innbydende.

Dette er den eneste kalenderen i testen uten omslag. På baksiden er det bilde av innholdet, men det kan fjernes før den gis til barnet.

Obs! Denne kalenderen krever at barnet allerede har en Barbiedukke!

Her er det mye småplukk. Armbånd til barnet, ellers kjole og pynt til Barbiedukken. Kjekt for en Barbie-entusiast med forkjærlighet for tilbehør. Men veldig mange små plastting, som fort havner i støvsugeren. Svarer kanskje ikke helt til prisen på kalenderen?

Juletemaet på kalenderen videreføres ikke i innholdet.

De voksnes vurdering: Det er litt kjipt at testens dyreste kalender også er den som inneholder minst. Og som faktisk krever at barnet har en Barbiedukke fra før. Dette er ikke kalenderen for de som skal introduseres til den rosa Barbieverdenen.

Cecilie, mamma til Rikke (4 år) og Simen (2 1/2 år) mener innholdet i kalenderen sikkert bare ville blitt lekt med den første timen etter at kalenderen ble åpnet, og så forsvunnet i støvsugeren eller i Barbie-samlingen.

– Det burde vært en Barbie på julaften så de kunne få brukt alt dette her, mener hun.

Lukene er skikkelig vanskelige å få åpnet, så en voksen må nok hjelpe til. Også vi fikk vondt i fingrene etter hvert.

En del av småtingene skjønner verken barn eller voksne helt hva er ved første øyekast.

Det kan være lurt å ha en Barbiedukke sittende ved kalenderen – klar til å bli pyntet. Men en liten boks til å oppbevare småtingene i, bør nok også være på plass. Mange av tingene er bittesmå, og kan fort forsvinne. Dessuten er det jo begrenset hvor mange par høyhælte sko Barbien kan ha på seg på én gang… 6. desember er kanskje den gøyeste dagen – der gjemmer kjolen seg.

Av alle kalenderene i testen, er dette den som inneholder minst. Og den er dyrest. Vi er skuffet.

Barnas vurdering: Malene (5 år) og Rikke (4 år) hiver seg over denne, og gleder seg stort.

– Se! Jeg vet ikke hva dette er, sier Rikke litt usikkert.

Skoparene er store hit’er, og det må hentes fram Barbiedukker som kan pyntes underveis. Helst bør det være flere enn én, slik at innholdet kan brukes. Malene og Rikke forsvinner fort inn i leken, og mye av pyntetingene er glemt.

Malene er lykkelig over å ha åpnet et armbånd til seg selv. Sander (5 år) synes det er spennende å åpne lukene, men er ikke særlig imponert over innholdet.

Til slutt sitter Rikke og teller tingene. Det har hun god grunn til. Det er overraskende lite.

Barnas konklusjon: Overraskende lite innhold til tross, både Malene og Rikke syntes denne kalenderen var morsomst.

NB! Barbiedukken følger ikke med. Kjolen dukken har på, er med i kalenderen.

 

Les vurderingen av de andre kalendrene også:

Lego City

Schleich jul på bondegården

Playmobil 1-2-3

Playmobil brann

Playmobil julestue

Lego Friends

Hva synes du om artikkelen?