Trebarnsfaren Terje Torkildsen vil gjerne gi barna julekalender med en ny gave hver dag. Men pakkene skal inneholde minst mulig ting. – La barna få opplevelser, oppfordrer han.

Sist oppdatert: 10. november 2011

Det er en god morgenstund på Våland i Stavanger. Tre år gamle Terne har fått en ekstra lang formiddag hjemme sammen med pappa Terje Torkildsen. Pepperkakedeigen ligger klar på kjøkkenbordet, og formene hentes fram litt før tiden egentlig er inne for slike aktiviteter. November betyr forberedelser til advent og julekalendere.

– Dette er en ting jeg gjerne gjør med barna i desember, sier Terje.

Se mer: Lesestunder som kalendergave

Terne lager et tårn av pepperkakedeig, og trykker en av de små formene ned i den brune massen. Med jevne mellomrom, uten at pappa klarer å legge merke til det hver gang, lurer treåringen en liten smaksprøve inn i munnen. Jenta storkoser seg.

– Jeg synes det er altfor mange ting i pakkekalendere. Ting som bare blir kastet etter hvert, smådill og dingser barna ikke trenger. Det er heller ikke bra for miljøet. Bruk heller desember til å oppleve ting sammen. Mange av de tingene vi gjør i førjulstiden kan barna være med på, og det er kjekke aktiviteter å legge inn i en julekalender, sier Terje.

Se også: Tips til leker du kan putte i gavekalenderen

Se hvilke opplevelser Terje anbefaler å legge inn i julekalenderen. Og hvilket kjempetips han har til deg med små barn som egentlig har alt.

Hva synes du om artikkelen?