Sist oppdatert: 4. november 2016

Pris: 219.90 kr

Aldersgruppe: 5 – 12 år

Førsteinntrykket: Nykommer i år. Veldig spent på dette konseptet. Det ser ut til at det er en flat kalender med bilder og så en eske med utstyr? I så fall vil nok kalenderen være veldig spennende 1. desember og så ikke fullt så gøy videre. Inneholder lukene kun bilder av mønstre man kan perle?

På baksiden kan vi se at kalenderen inneholder 5000 perler, fem perlebrett i ulike fasonger, seks støtter til kunstverkene, samt strykeark og instruksjoner.

Kanskje en idé for barn som virkelig elsker å perle. Men vi tenker også at den vil fungere mer som en førjulsgave som kan brukes når man vil – særlig dersom lukene bare inneholder nye møsterforslag. Det spørs om entusiasmen over å åpne dagens luke varer helt til jul.

De voksnes vurdering: Her er det én kalender som er en bildekalender som foreldregenerasjonen gjerne husker fra sin barndom – bare et nytt bilde i hver luke. Her er det riktignok et bilde av noe barna (eller foreldrene deres) kan perle bak hver luke. I tillegg kommer et brett med perler, strykepapir, oppskrifter og perlebrett. Denne åpnes 1. desember og skal holde hele adventstiden. Det er lett å forestille seg at selv den største perleentusiasten vil miste noe av interessen utover måneden. Dessuten er oppskriftene så vanskelige at barna nok skal være ganske store før de i det hele tatt klarer å kopiere det lille bildet i kalenderluken. Å klare å perle en vanskelig figur hver eneste dag i adventstiden er kanskje heller ikke realistisk. Mest sannsynlig vil en slik kalender fungere som påfyll til barn som liker å perle. Mens mor eller far kanskje prøver seg på mønstrene.

Barnas vurdering:
Kalenderen det var minst entusiasme rundt. 

– Liker dere å perle? spurte vi.

– Nei! svarte de enstemmig.

Ella (5 år) så med vantro på bildene bak lukene.

– Må vi perle det?!

Og vi skjønte raskt at det ikke ville være aktuelt. I beste fall kunne barna perle fritt med innholdet i kalenderen. Men sannynligvis ikke hver dag i 24 dager.

Konklusjon:
For vanskelig kalender for barnehagebarn. Kanskje fin til eldre barn eller voksne som liker å perle og som kan følge mønstre.

Martin (4 år), Karoline (2 år) og Christian (2 år) studerer med avmålt interesse innholdet i Hama-kalenderen.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPlaymobil med piratenes skatteøy
Neste artikkelSchleich bondegårdstema
DEL