Det er ikke så mange ting som trengs for å være kreativ og lage kjekke ting med barna før jul.

Sist oppdatert: 5. desember 2011

Håndavtrykk-engler

Synes barna det er kjekt å leke med maling? Da kan du la de små få lage en egen engel med sin helt personlige signatur. Du tar rett og slett maling på hendene og bruker barnets håndavtrykk som utgangspunkt. Ungene få leke seg, og du får et lite minne om hvor små barnas hender en gang var.

Dette trenger du:
Ark
Maling (som er lett å vaske av hendene)
Eventuelt malepensler
Du bør også ha en vask og mild såpe i nærheten, slik at barna kan vaske seg underveis når de skifter farge.

1. La barnet male hele hånden sin i den fargen han/hun måtte like, og lag et godt avtrykk midt på arket. Bruk et godt lag for å dekke skikkelig. Dette blir engelens kjole. La det være igjen litt luft over toppen av fingrene, for her skal du etter hvert male engelens hode.

2. Lag to håndavtrykk til i gul farge. Et med venstre hånd og et med høyre. De skal være litt lenger nede enn kroppen, og blir da vingene til engelen.

3. Snu arket og mal en runding – med fingre eller pensel – mellom vingene. Dette blir engelens hode.

4. Bruk pensel eller fingre til å lage engelens armer.

5. Lag litt hår, ansikt og eventuelt en glorie over engelens hode.

Les mer: Hvordan få takknemlige barn

 

Glass med figur og glitter 

Denne klassikeren har fascinert barn i årevis. Rist på glasset, og det snør! Å lage din egen er overraskende enkelt. Går du litt detaljert til verks, og legger litt flid i både hva du vil ha inni glasset og bruker et litt pent glass, kan dette bli en fin julegave. Våre fireåringer gjorde dette for første gang, og bortsett fra å få litt hjelp til å lime med superlim og å måle opp, greide de jobben flott selv.

Du trenger:
– Syltetøysglass eller annet glass med skrulokk
– En litt høy plastfigur (eller flere)
– Glyserol – fås kjøpt på apoteket
– Superlim
– Vann
– Glitter
NB: Ett vanlig syltetøyglass (ca 4 dl) trenger 1 flaske glyserol.

TRINN 1
Lim figuren på lokket med superlim (må tåle vann).

TRINN 2
Ha glitter i glasset. Dette kan du også tilsette til slutt. Ikke ha i for mye!

TRINN 3
Fyll glasset med 2/3 vann og 1/3 glyserol. Du kan eventuelt ha litt mindre glyserol, da vil ikke glitteret flyte like lenge.

TRINN 4
Skru på lokket og rist!

RESULTATET!
Vi lo godt av denne nissen. Glasset var nok litt for trangt for nissefar! Men med litt planlegging, prøving og feiling kan du lage fine glass.

Les mer: Slik unngår du julemarerittet


Lag dine egne lys

Lys er noe alle bruker mye av i førjulstiden, og du kan enkelt la barna sette sitt eget preg på lysene. Dette er en enkel aktivitet barn fint klarer å gjøre fra de er ganske små. Våre jenter laget noen flotte julepresanger på et par ettermiddagstimer.

Du trenger: 
Kubbelys
Fine servietter
Decoupage-olje
Pensler

Dra av to lag av serviettene slik at det kun er et tynt mønstrete lag igjen. Riv ut ønsket motiv. Legg serviettbiten på lyset og pensle olje over. Begynn ytterst på kantene og pensle deg innnover. Ikke bruk for mye olje av gangen. Vær forsiktig slik at det tynne papiret ikke blir ødelagt. Oljen blir gjennomsiktig når det tørker, og da ser det ut som om servietten er etset inn i lyset.

RESULTATET

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJul på sparebluss
Neste artikkelSlipp følelsene løs!
DEL