Et trygt valg for Lego-entusiaster. Vi savner et tema, men mye kjekt til samlingen å finne her. Gøy med en liten oppgave hver dag.

Sist oppdatert: 1. november 2013

Pris: 199 kr (eller mindre)

Aldersgruppe: 5-12 år

Denne ser skikkelig, gjennomarbeidet og fin ut. Kjekt med et bilde over hele kalenderen!Førsteinntrykket: Vi stoler på Lego. Kalenderen ser skikkelig ut, og har fengende design. Den minner mye om fjorårets, men det er det kanskje bare vi voksne som husker? Mye som ser gøy ut, men lurer litt på temaet.

En kalender man kan bruke mye tid på å studere. Her skjer det mye spennende! Men vi er litt usikre på om utbrettsklaffen fungerer slik den er tiltenkt. Den er egentlig litt i veien.

Les også om disse kalendrene:

Fly

Turtles

Playmobil drageskatten

De voksnes vurdering: Det første som slår oss, er at lukene burde ha perforering helt rundt sånn at de kan rives helt av uten problemer. For løsningen på hvordan tingene skal settes sammen, er på innsiden av lukene. Når barna river dem av, ødlegges kalenderen fort, og man risikerer å skimte innholdet i to-tre naboluker uten at det var ønsket. Det flotte bildet på kalenderen forsvinner altså fort fordi kalenderen mer eller mindre rives i stykker.

Men innholdet er gøy! Det er velkjente Lego-figurer, små deler og høy konsentrasjonsfaktor. Fint påfyll til Lego-samlingen, men heller ikke så mye mer enn det. Vi savner helt klart et emne – her er det dalmatiner, racerbil, astronaut, snømann og et bord (?) om hverandre. Men man ender ikke opp med et univers. Her er det kanskje morsomt om man kan ta med lekene inn i Lego-samlingen dag for dag, i stedet for å ha kalendertingene samlet.

Det er med en del ekstrabiter, men selvfølgelig ikke den biten du nettopp mistet. Men sånn er det jo ofte med Lego. Fordelen er at du kanskje finner noe som passer i en annen luke, eller i Lego-samlingen. Men det er jo mye småbiter, så det er greit å ha dem noenlunde samlet.

Denne kalenderen kan nok fungere greit for barn i mange aldre.

Les også om disse kalendrene:

Lego Friends

Minnie

Littlest Pet Shop

Playmobil alveverden

Barnas vurdering: Ivrige barnehender og helt knyst. Dette koser de seg med!

Sander (4 år) mener det er en Batman-kalender, men etter å ha lett etter Batman på bildet sammen med David (5 1/2 år), konkluderer de met at det ikke er det. Men de har et poeng – kalenderen ser litt ut som en superhelt glatt kunne dukket opp her. Den har et gutteaktig utseende, men passer like godt for gutter og jenter.

David og Hermine (5 år) er mest erfarne med Lego, og får det best til. Instruksjonene på baksiden av lukene er ikke altfor intuitive for de minste i målgruppen, så litt foreldrehjelp kan man regne med.

Hermine: «Oj, nå åpnet jeg to». Det er fort gjort å åpne en luke for mye, så selve utformingen av kalenderen kan forbedres.

David er litt skuffet over at racerbilen må være uten hjul til luken med hjulene er åpnet. Hadde det ikke vært greit å kunne bygge figuren ferdig? Men så snart den er ferdig bygget, tegner han fornøyd en racerbane til den. Og en togbane til mini-toget. Dette er leker som blir lekt med – med en gang.

Og kanskje gjør det ikke så mye om det ikke blir montert helt riktig?

Sander: «Se! Astronauten har stjerneskudd ut av føttene sine!» Vi er helt enige i at det var minst like kult som at astronauten holdt stjerneskuddet i hånden.

Barnas konklusjon: Gøy for gutter og jenter med Lego-dilla. Men uten en samling til, blir det kanskje litt glissent?

Alt innholdet i kalenderen fra Lego City.

Hva synes du om artikkelen?