Sist oppdatert: 19. november 2012

Førsteinntrykket: Ser gøy ut, men virker som litt ”hummer og kanari” innhold – brannmenn, biler, nisse, juletre, legomann på ski. Hva er den røde tråden her? Ser ut som den lover mer enn den innfrir. Greit for foreldre å få en liten pekepinn på hva som er inni (noen av gavene er vist på baksiden), men bør skjules for barna (særlig litt eldre barn) for å bevare spenningen.

De voksnes vurdering: Lukene er vanskelige å åpne og henger for mye fast med resten av forsiden på kalenderen. Bildet på forsiden blir revet opp, og etter hvert ser man litt av innholdet i de andre lukene også – i hvert fall om ivrige barnehender får lov til å åpne. Innholdet er pakket inn i plast, og mange av dem er vanskelige for barn å åpne.

Kalenderen har en spennende forside med svært detaljert tegning. Bruk gjerne litt tid til å studere bildet sammen, og ikke minst lokalisere tallene. For det kan være vrient å finne riktig luke blant alle detaljene.

Det er mange figurer bak lukene, og mye gøy småting. Men det er også flere ganske kjedelige identiske leker. Bak den siste luken i kalenderen er det en julenisse, så ok avslutning.

Lekene er enklest å bygge av legokalendrene, og passer dermed godt for de yngre i målgruppen.

Man sitter ikke egentlig igjen med noe helhetlig univers til slutt. Det er litt av hvert, men heldigvis mye gøy. Passer kanskje best for legoentusiaster som både har en del Lego fra før, og som setter pris på ekstra dill til samlingen. Du kan også regne med at noen av delene havner i støvsugeren…

I mange av lukene er det en ekstra bit eller tre. Sikkert greit å ha i tilfelle noen av de bitte små tingene blir støvsugermat. Gøy at det blir noe utav innholdet, og kjekt med en liten oppgave i hver luke. Men sett gjerne av fem minutter ekstra på morgenkvisten hvis dagens luke skal åpnes før barnehage eller skole.

NB! Et lite tips til foreldrene. Ta vare på lukene – så vet dere hvordan ting skal se ut hvis de går fra hverandre i lek.

Barnas vurdering: Endelig kom det en Lego-kalender som passet for alle. Selv om Ida Emilie ut fra utseendet på kalendren konkluderte;

– Dette er en guttekalender!

Men Mina Sofie var ikke enig, og koste seg stort med byggingen. Denne gangen uten hjelp fra de voksne.

På noen av lekene var ungene litt i stuss over hva innholdet skulle forestille – også etter at de var bygget. Men den lille bilen var fort populær.

– Jeg gleder meg til jul, var Ida Emilies konklusjon da kalenderen var åpnet.

Sander lekte godt med innholdet, og Mina Sofie konkluderte;

– Denne var kjekk å bygge.

Dette var den siste kalenderen vi testet, så ungene var nok litt slitne.

Barnas konklusjon: Gøy for de med erfaring med Lego, og mer populær blant guttene. Enklest å bygge!

Se også vurderingen av de andre julekalendrene:

Playmobil pirat julekalender

My Little Pony julekalender

Lego Friends julekalender

Hello Kitty julekalender

Lego Star Wars julekalender

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLego Friends julekalender
Neste artikkelStar Wars julekalender
DEL