Sist oppdatert: 4. november 2016

Pris: 245.90 kr

Aldersgruppe: 5 – 12 år

Førsteinntrykket: Et kjent og kjært konsept. Kjøper man legokalender, vet man hva man går til. I år tester vi Lego City, men vurderer du å kjøpe Lego Friends eller Lego Star Wars kan du se på fjorårets test. Innholdet er nok endret noe, men konseptet er jo likt.

Tilbake til Lego City. Kalenderen har vinter-tema, men fungerer nok mest som påfyll til legosamlingen. Det er kanskje litt morsomt med en branndame som rockestjerne og en arbeidskar som steker julekaker til julenissen – politisk korrekt er det i hvert fall, og det er jo fint.

Som før har julekalenderen en utbrett hvor man kan plassere figurene man har bygd. 

De voksnes vurdering: En helt ok Lego-kalender. Hverken mer eller mindre. Vi voksne hjalp til i starten, og endte med å bygge mye av innholdet helt alene etter at barna hadde gitt opp. Typen innhold spriker så mye at det er vanskelig å tenke at man får et univers her. Men det er påfyll til samlingen. Noen av tingene klarte ikke barna (eller vi voksne) å forstå hva skulle være. Mange ekstradeler som kan forvirre i byggingen. Samme utfordring som tidligere år ved at lukene kun inneholder bilde av den ferdige figuren og man selv må finne ut hva som skal hvor – noe som kan være utfordrende for barn som ikke har inngående kjennskap til og erfaring med Lego. Lukene tåler heller ikke så mye, slik at man risikerer å flerre opp mer enn bare luken. Alt er pakket inn i plast, og på julaften er det en plastpose med nisselue inni plastposen med resten av julenissen. Posene er vanskelige å åpne, så her må også en voksen på banen.

Stort sett ble alle lukene fort åpnet i kalendrene, men Lego City-kalenderen var unntaket. Her dalte interessen raskt. Og det var stort sett morsommere å leke med ferdige figurer enn å bygge. Karoline (2 år) ville ikke åpne en gang, og Martin (4 år) ga seg etter én figur.

Barnas vurdering:
Ella (5 år) og Martin (4 år) bygde noen figurer med hjelp av oss voksne, og Christian (2 år) lekte litt med noen av tingene til de falt fra hverandre. Etter at under halvparten av lukene var åpnet, forsvant barna og vi voksne ble sittende igjen og bygge. 

Så mange små deler og bare et bilde av hvordan den ferdige figuren skal se ut. Ella (5 år) syntes det ble for vanskelig. Christian (2 år) var spent på å se resultatet og leke med det.

Konklusjon: 
Passer nok best for skolebarn som allerede elsker Lego.

Ymse innhold i kalenderen, men Lego er Lego, så innholdet vil nok fenge for små byggeglade Lego-entusiaster.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSchleich bondegårdstema
Neste artikkelMy beauty advent calendar
DEL