Du vet hva du får når det kommer til Lego Friends. Og kalenderen innfrir.

Sist oppdatert: 1. november 2013

Pris: 199 kr (eller mindre)

Aldersgruppe: 5-12 år

Når flappen utenpå kalenderen åpnes, snus kalenderen helt rundt, og du får en skøytebane til å plassere innholdet i kalenderen på.Førsteinntrykket: Vi skjønner godt hvorfor denne kalenderen er en slager – den ser lekker ut! Du kommer lett i julestemning bare ved å se på kalenderens cover. Den ser ordentlig ut, virker forlokkende, og vi vet jo at Lego er kjekt for mange barn. Denne virker lovende! Ser også ut til å ha et klarere tema enn Lego City.

Les også om disse kalendrene:

Playmobil alveverden

Minnie

Littlest Pet Shop

De voksnes vurdering: Lego Friends er søtt, smått og lekkert. Det går i rosa, turkis og hvitt, og et alle småjenters drømmeland. Det er bittesmå deler, og vi skjønner ikke umiddelbart at de ørsmå tingene faktisk er skøyter.

Kalenderen virker å være myntet på noe eldre barn enn Lego City. Bak en luke gjemmer det seg for eksempel en dockingstasjon for iPhone. Noen av tingene er også for vanskelige for 4-5-åringer.

Det er nok en klar fordel om barna har foreldre eller søsken som er gode på Lego, eller selv allerede har bygget en del.

noen av lukene blir ødelagt sånn at man må bygge uten forklaring. Det er lettere sagt enn gjort… Kanskje bedre om det hadde fulgt med et oppskriftshefte? Da slapp man jo å ta vare på alle lukene også. For når man river av lukene, herpes kalenderen, og man risikerer å åpne flere luker enn tiltenkt.

Les også om disse kalendrene:

Lego City

Playmobil drageskatten

Turtles

Fly

Barnas vurdering: Selv med jenteemne er guttene i dyp konsentrasjon og bygger. Etter en lang stund roper Sander (4 år) fornøyd: «Jag har laget en benk helt alene!»

David irriterer seg for at det mangler en del, og blir utålmodig. Han gir opp før tingen er bygget. Ting som går i stykker blander seg, og dermed er forvirringen komplett.

Men Hermine (5 år) er både lykkelig, dypt konsentert og veldig entusiastisk. Denne kalenderen traff blink hos henne.»Vi har bygget kjempemasse fint», konkluderer hun.

Barnas konklusjon: Gøy for jenter som allerede liker Lego Friends. Litt vanskeligere enn Lego City, så den passer nok best for skolebarn.

Alt innholdet i adventskalenderen fra Lego Friends.

Hva synes du om artikkelen?