Sist oppdatert: 3. november 2015

Pris: 249 kr

Aldersgruppe: 5-12 år

Førsteinntrykket: Akkurat det vi forventer at en Lego Friends julekalender skal gi – koselig julestemning. Årets tema ser ut til å være juletorg.

Gøy å se at noe av de tradisjonelle kjønnsrollene er litt visket bort, og at Lego Friends også kan handle om at jenter spiller ishockey (selv om det er i pene klær). Det virker som om fokset er å ha det gøy med vennene sine, noe som lover bra.

Det kan se ut som at det er litt av mye forskjellig, en god del småting, og at det kan være vanskelig å leke med bare kalenderinnholdet. Kanskje er det en fordel om barnet har litt Lego Friends fra før av?

Nora (4) måtte ha en del hjelp for å klare å sette sammen juletreet. Det var vanskelig nok for oss voksne også å forstå tegningen. Foto: Janet Molde HollundDe voksnes vurdering: Dette er en Lego Friends-kalender som ligner veldig på tidligere års versjoner. Det er masse smått, som til dels kan høre sammen, men som egentlig ikke ender opp som noe som helst annet enn påfyll til samlingen.

Vær forsiktig ved åpning av lukene – på baksiden er byggeinstruksjonen. Det kunne med fordel fulgt et hefte med byggeinstruksjoner med kalenderen, for lukene gir bare et bilde av fremgangsmåten, ikke en trinn for trinn-forklaring, slik vi er vant til fra Lego. Pass også godt på lukene, for noen av figurene er vanskelige å forstå hva skal være uten forklaringen.

Som tidligere år, synes vi at sammensetningen i kalenderen er litt for tilfeldig. Det er mange små figurer som er morsomme, og som inviterer til lek – for eksempel hockeykøllene, og ovnen hvor figurene kan bake muffins. Men det blir ingen helhet her.

Foreldre må nok regne med å bygge en del av innholdet. Pass også på å ha alt samlet på ett sted, ellers kan det fort bli støvsugermat.

En grei kalender for Lego Friends-frelste barn som allerede har en del i serien, eller som får det til jul.

Barnas vurdering: Lars (4) var totalt uinteressert i denne kalenderen, og Elias (4) syntes det var var vanskelig, og falt også fort fra.

Gudleik bygget godt sammen med en voksen, og var interessert. Men det ble også mange byggverk vi voksne måtte overta halvveis når han ikke skjønte hvordan han skulle bygge videre.

– Kan du hjelpe meg?

– Hva er dette?

Dette var spørsmål som gikk igjen. Men etter litt hjelp, ble det jo noe av det meste.

– Ferdig! strålte Nora og viste stolt fram juletreet.

Konklusjon: Er barnet allerede Lego Friends-frelst, og liker å bygge småplukk, kan denne kalenderen være grei – mest som påfyll til samlingen. En litt kjedelig kalender, egentlig.

Ta deg tid når du skal åpne lukene - her blir det bygging, og barna klarer ikke alt selv.

Hva synes du om artikkelen?