Sist oppdatert: 19. November 2012

 

Førsteinntrykket: Denne ser lekker ut. Fint design, og virker ordentlig. Greit for foreldre å få en liten pekepinn på hva som er inni (noen av gavene er vist på baksiden), men bør skjules for barna (særlig litt eldre barn) for å bevare spenningen.

De voksnes vurdering: Lukene er vanskelige å åpne og henger for mye fast med resten av forsiden på kalenderen. Bildet på forsiden blir revet opp, og etter hvert ser man litt av innholdet i de andre lukene også – i hvert fall om ivrige barnehender får lov til å åpne. Innholdet er pakket inn i plast, og mange av dem er vanskelige for barn å åpne.

Hva som gjemmer seg bak lukene varierer fra en bitteliten hund til mer kompliserte greier. En del av innholdet var for vanskelig til at en 5-6-åring klarer å bygge alene, så her bør mamma eller pappa være med når lukene åpnes. Passer nok egentlig best for skolebarn.

I mange av lukene er det en ekstra bit eller tre. Sikkert greit å ha i tilfelle noen av de bitte små tingene blir støvsugermat. Gøy at det blir noe ut av innholdet, og kjekt med en liten oppgave i hver luke. Men sett gjerne av fem minutter ekstra på morgenkvisten hvis dagens luke skal åpnes før barnehage eller skole.

Bak den siste luken i julekalenderen gjemmer det seg et sminkebord. Jentene jubler, men vi er litt skeptiske til om dette virkelig er den morsomste luken.

Barna ender opp med et lite univers til slutt. Om ikke småtingene har forsvunnet i løpet av måneden da. Det er sikkert lurt å samle figurene et sted så de ikke blir borte. Innholdet er nok til å kunne leke med, men sikkert enda morsommere hvis man allerede har litt Lego Friends man kan supplere med.

NB! Et lite tips til foreldrene. Ta vare på lukene – så vet dere hvordan ting skal se ut hvis de går fra hverandre i lek.

Barnas vurdering: Guttene viker kjapt unna – dette er jentekalender. Men når lukene åpnes, og legoen skal bygges, melder de seg inn igjen. Jentene går ivrig til verks, men det blir litt uenigheter om hvem som får bygge de morsomste tingene.

– Kan du hjelpe meg å åpne denne, spør Mina Sofie.

Noen av lukene har innhold som er morsomt å bygge, og ungene klarer det lett. Andre er mer kompliserte.

– Hva er dette? Jeg tror det er et julelys. Eller noe til juletreet? Mina Sofie er ikke helt sikker.

Marius gir opp å bygge det som viste seg å være en gatelykt.

– Kan du hjelpe meg å sette i sammen denne? Spør Ida Emilie.

Sander åpner en luke;

– Oj, se inni her! En hund!

Marius åpner en luke som inneholder en hel pose med pynteting. I miniatyrformat. Mødrene kan formelig høre lyden når disse småbitene forsvinner inn i støvsugeren om ikke lenge. Marius hiver den fra seg – dette var virkelig ikke interessant.

– Dette var litt vanskelig, men jeg tror jeg klarer det selv, kommenterer Ida Emilie mens hun bygger.

Hun åpner snart en ny pose – og legobitene flyr i alle retninger.

– Er det sånn det skal være, spør Ida Emilie usikkert.

Svaret er nei, men det er ikke alltid så enkelt å skjønne hvordan bitene skal bli til tegningen på innsiden av lukene.

– Se, jeg klarte å bygge den, smiler Marius.

Det er stille rundt bordet – både små og store i dyp konsentrasjon.

Når noen av lukene er åpnet, begynner jentene å leke. De små legojentene får stemmer og kan snart drikke både melk og kakao.

Barnas konklusjon: Mina Sofie ønsker seg denne, og vil begynne å samle på Lego Friends. Ida Emilie er litt usikker, men synes den var gøy. Sander kunne gjerne hatt den. Men Marius synes den var altfor jentete.

Se også vurderingen av de andre julekalendrene:

Playmobil pirat julekalender

My Little Pony julekalender

Hello Kitty julekalender

Lego City julekalender

Lego Star Wars julekalender

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPlaymobil pirat julekalender
Neste artikkelHello Kitty julekalender
DEL