Sist oppdatert: 12. november 2014

Pris: 149 kr

Aldersgruppe: 5-12 år

Førsteinntrykket: En søt julekalender som gir julestemning ved første øyekast. Noen av lukenes innhold vises på baksiden, men bare nok til å pirre forventningsgleden. Reklame for andre Lego Friends produkter.

Fint bilde av et julepyntet hjem på selve kalenderen. Utbrettsflappen fungerer som gulv i julehjemmet slik at barnet kan lage en scene med innholdet i kalenderen.

Vi vet at Lego er til å stole på, og at det er skikkelige leker.

De voksnes vurdering: Regn med å få høre «Kan du hjelpe meg?» fra barn under skolealder når lukene i denne kalenderen åpnes. Fordi det bare er bilder av ferdig resultat, og ikke noen instruksjoner, kan noen av lukenes innhold by på litt utfordringer. Alle ekstradelene forvirrer også (og trenger egen boks til oppbevaring).

Lukene er vanskelige å få opp, særlig hvis man ønsker å rive opp flere luker på én gang. Etter hvert ser ikke kalenderen særlig fin ut, og scenen som oppmuntret til lek i begynnelsen, fungeer ikke lenger når bakgrunnen er helt revet opp.

Det er skuffende lite innhold i kalenderen, og innholdet oppmuntrer ikke særlig til lek. Dette er kanskje ikke måten å introdusere barnet til Lego eller Lego Friends på, men er snarere påfyll til Lego-frelste barn som synes det er gøy med påfyll til samlingen sin.

Så spørs det om barnet har noe der disse tingene passer inn.

Barnas vurdering: Det er gøy å bygge Lego. Og selv Simen (2 1/2 år) får til noe selv. Men de minste mister fort interessen.

Rikke (4 år) gidder bare å bygge de tingene hun umiddelbart skjønner hva er, og hvordan hun skal sette sammen. Alt annet havner hos mamma Cecilie. 

– Det er veldig lett å bygge denne, mener Malene (5 år). Men etter hvert trenger også hun hjelp.

– Dette var egentlig bare reserve, men jeg bygde denne, sier Sander (5 år), og synes tydeligvis det er minst like gøy å bygge fritt som å bygge det som er avbildet.

Barnas konklusjon: Ferdig bygd er ferdig lekt her. Men kanskje det hadde hjulpet med en samling å flytte tingene inn i? 

Les vurderingen av de andre kalendrene også:

Lego City

Schleich jul på bondegården

Playmobil 1-2-3

Playmobil brann

Playmobil julestue

Barbie

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLego City julekalender
Neste artikkelJulekalendertest 2014
DEL