Sist oppdatert: 3. november 2015

Pris: 349 kr

Aldersgruppe: 6-14 år

Førsteinntrykket: Årets Star Wars-kalender er både myntet på yngre barn enn tidligere, og ser snillere og mer julete ut. 

Kalenderen er 100 kroner dyrere enn Lego Friends og Lego City, og mye handler nok om merkevare, men det ser ut til at det er noe av verdi inni også. R2D2 med reinsdyrhorn er morsomt!

Denne kalenderen er helt sikkert gøy for legofrelste barn, og kanskje ekstra gøy om barnet allerede har noe i dette universet fra før. Eventuelt er det kanskje en inngang til universet, og barnet ønsker seg Lego Star Wars til jul?

De voksnes vurdering: Akkurat det du forventer av en Lego Star Wars-kalender. Men vi merker at lekene i stor grad er for vanskelige å bygge for barnehagebarn. Kalenderen retter seg riktignok til barn i skolealder – med god grunn.

Kalenderen kunne med fordel kommet med oppskiftshefte, for instruksjonene på baksiden av lukene er ikke alltid så enkle å forstå, og også fort gjort å miste.

Alle lekene er pakket inn i plastposer som barna ikke klarer å åpne uten hjelp. Velger dere denne kalenderen til barnet, bør dere sette av tid til å åpne den sammen, og være forberedt på å stå for mye av byggingen.

Spesielt guttene hadde store forventninger til denne kalenderen.

Barnas vurdering: Særlig Lars (4) og Elias (4) hadde store forventninger til denne, men endte fort opp med å leke med figurene og overlate byggingen til de voksne. Nora (4) og Gudleik (4) hadde mer tålmodighet til å bygge, men ble også frustrerte.

Kort oppsummert var kalenderåpningen slik:

– Kan du hjelpe meg?

– Kan du hjelpe meg?

– Kan du hjelpe meg?

– Kan du hjelpe meg?

Men ved denne kalenderen trenger de minste barna hjelp - til det meste.

Barnas konklusjon: Har du en Lego-entusiast som kan dette, eller en forelder som deler interessen og gjør det til et felles prosjekt, er kalenderen fin. Men barna bør nok være i skolealder for at denne virkelig skal fenge – i hvert fall hvis barnet skal ha glede av byggingen. Greit påfyll til Lego-samlingen.

Hva synes du om artikkelen?