Fin kalender for de minste – med store ting som tåler en støyt. Krever ikke mye for å kunne leke med.

Sist oppdatert: 1. november 2013

Pris: 220 kr (eller mindre)

Aldersgruppe: 4+

De minste trenger kanskje litt hjelp til å åpne lukene og hente ut innholdet, for lukene er litt seige.Førsteinntrykket: Føler du at du har sett den før, så er det helt riktig. Den er ikke forandret fra i fjor. Men kalenderen virker spennende og appellerer nok til små jenter som elsker dyr. Det er lite informasjon om innholdet, men ser man nøye etter, oppdager man at det kun er tre dyr i lukene. Det betyr 21 luker med tilbehør.

Morsomt med alternativ til alle de rektangulære kalendrene. Virker mer ordentlig enn mange av konkurrentene.

Les også om disse kalendrene:

Minnie

Playmobil alveverden

Littlest Pet Shop

De voksnes vurdering: Fin for de minste. Vi kunne nok gjerne sett at det var litt mindre av typen småting som bare er ren fyllmasse, og mer leker som fenger. Særlig flere dyr savner vi. Men plastlekene er ordentlige og virker ikke billige slik som andre kalendre (Turtles og Fly). Dyrene er store og solide. Dette er ting som er verdt å ta vare på.

Papp-ting som skal bygges er vi ikke fan av – heller ikke her. Men selv om papp-juletreet var nesten umulig å få satt sammen fint, så storkoste vi oss med pyntingen (klistremerker) både små og store.

Tingene henger litt fast i lukene, så litt voksenhjelp er nødvendig.

Dette var den kalenderen som var kjappest å åpne. Ungene var veldig entusiastiske umiddelbart, men interessen la seg kjapt. Passet absolutt bedre for jenter.

Les også om disse kalendrene:

Fly

Turtles

Lego City

Playmobil drageskatten

Barnas vurdering: Sander (4 år) fikk en rosa kjelke og synger «Jingle Bells» umiddelbart. Den eneste kalenderen som fikk barna til å tenke jul. David (5 1/2 år) fniser litt over innholdet, og er litt usikker på hva han fikk. «Jeg fikk en fisk som beit på en dusj. Fikk du en gammel tå?»

Hermine (5 år) er storfornøyd med denne: «Gjett om jeg ble glad nå?»

Sander lurer på hvorfor det heter «ketchup-kalender», og Rikke koser seg med de søte dyrene.

«Jeg har kamera, kopper, kikkert, solbriller, Pet Shop… Se så mye jeg har», utbryter David fornøyd.

Barnas konklusjon: Trygt valg for små jenter. Tydelig vinter-tema og innhold som oppfordrer til småpusling. Bare ikke forvent at interessen varer særlig lenge.

Alt innholdet i kalenderen fra Littlest PetShop.

Hva synes du om artikkelen?