Sist oppdatert: 3. november 2015

Pris: 249,90 kr

Aldersgruppe: 5+

Førsteinntrykket: Ser fin ut, men veier lite. Virker som det er lite innhold i den. På baksiden ser du alt innholdet, så skal det være en overraskelse for barnet hva som gjemmer seg bak lukene, kan det være en idé å lime noe over. Innholdet er ting å bygge med mega blocks, som tilsvarer lego, bortsett fra tre minions-figurer.

Greit alternativ til legokalender, men det ser ikke ut til at man får særlig mer enn påfyll til samlingen. Noen av figurene er vanskelig å skjønne hva er, og kan umulig være veldig spennende for barna. Kunne kanskje vært morsommere om man hadde fått noe som ble noe til slutt, som oppfordret til lek?

De voksnes vurdering: Denne var en stor skuffelse. For det første var ikke lukene luker. Perforeringen var så dårlig at det var umulig også for oss voksne å få åpnet dem riktig. Ekstra kjipt er det også når byggeintruksjonen er på innsiden av luken, som fort består av fire papirbiter. Innholdet er Lego-etterlikningen Mega Blocks. De er slett ikke mega – snarere mini blocks. De er mindre enn Lego, og også vanskeligere å bygge med.

Minions-figurene i annet materiale var greie, men byggesettene klarte ingen av barna å bygge, og flere av dem slet også vi voksne med å forstå hvordan vi skulle sette sammen.

Denne kalenderen er for vanskelig for barn i barnehagealder!

Lars (til venstre) (4) og Elias (4) klare til å ta fatt på Minions-kalenderen. Foto: Janet Molde Hollund

Barnas vurdering: Entusiasmen var stor før vi begynte å åpne kalenderen. Minions-figurene var populære, men også de var vanskelige nok å sette sammen.

– En Lego-ting! jublet Gudleik (4), men entuasiasmen la seg raskt. Etter et par luker til, var den så godt som borte:

– Å nei! Mer Lego, sukket Elias (4).

Konklusjon: Testens taper. Ikke bare er kalenderen nesten umulig å bygge, men innholdet fenger heller ikke. Kanskje kan den være grei for fingernemme barn i skolealder, men den krever stor presisjon, fysiske krefter og tålmodighet.

Masse smådeler i Minions-kalenderen. Nora (4) og Gudleik (4) klarte ikke å få til denne uten mye hjelp fra voksne.

Hva synes du om artikkelen?