En grei løsning om du ikke gidder å lage pakkekalender selv. Dårlig kvalitet på en del av innholdet, og det fenger mest her og nå.

Sist oppdatert: 1. november 2013

Pris: 220 kr (eller mindre)

Aldersgreuppe: 3+

Kalenderen pakket ut og klar for åpning.Førsteinntrykket: Gøy med en ny kalender. Ser fin og «glossy» ut. Litt usikkert om jentene kalenderen retter seg mot kjenner Minnie-figuren godt nok. Men innholdet tror vi fenger. Det er kam, figur, lommespeil, ring og andre småting som ikke krever særlig av en liten utålmodig barnehagejente. Men det kan kanskje fort bli masse småting som er kjekt der og da, men som bare forsvinner i rotekassen på barnerommet?

Store luker, så da får man kanskje noe som monner? Arket utpå forteller litt om innholdet, men selve kalenderen røper lite. Ikke særlig tung. Ser ut som det er mest plastdingser.

Les også om disse kalendrene:

Playmobil alveverden

Littlest Petshop

Lego Friends

De voksnes vurdering: Lukene var i vanskeligste laget for små barnehender, og innholdet skuffet raskt. Her må foreldre hjelpe til umiddelbart med utpakking av små plastposer med pappinnhold. Et lite pappjuletre, noen klistremerker, en tegning (som kan fargelegges en annen dag når man får fargene som hører til) eller et tatovering er ikke spennende særlig lenge. Enkelte av lukene er derimot mye mer spennende – med skikkelig innhold. For eksempel Minnie-figurene og puslespill. Her får man småting som fenger noen minutter og det er det. Det er ikke ting som hører sammen de ulike dagene, og det ser egentlig ut som en billig løsning man kan få til som pakkekalender selv – billigere.

Denne kalenderen er myntet på barnehagebarn og vil neppe fenge for eldre barn.

Les også om disse kalendrene:

Playmobil drageskatten

Denne kalenderen hadde de beste lukene å åpne. Rikke (3 år) følger spent med.Lego City

Fly

Turtles

Barnas vurdering: Minstemann, Rikke (3 år) likte denne. Hun ville gjerne perle armbånd, tegne, pusle og leke med innholdet. De andre åpnet lukene, så på tingene og la dem bort. Lommespeilet var det så vidt vi voksne klarte å åpne, så det er ikke umiddelbart leker barna kan bruke selv. Selv Rikke er skuffet over flere av lukene og spurte «Var det bare den?»

Barnas konklusjon: Hermine (5 år) sa det vi alle tenkte: «Kjekk, men litt kjedelig». Hvorpå David (5 1/2 år) spurte: «Kan vi åpne en annen heller nå?»

Alt innholdet i Minnie-kalenderen.

Hva synes du om artikkelen?