Sist oppdatert: 4. november 2016

Pris: 199.90 kr

Aldersgruppe: 3 – 9 år

Førsteinntrykket: Diger kalender! Den er mye større enn de andre kalendrene, og man forventer jo å få mye for pengene. Det er ikke mulig å se utenpå hva som er inni – men det kan gå begge veier – det bevarer spenningen for alle, men man vet heller ikke helt hva man har kjøpt. Julaftenluken er stor, og noe mange vil glede seg stort til. 

Det er flere modelleirekalendre å velge mellom, og det er vanskelig å se utenpå hvilken som er best. Og så spørs det jo også om man har lyst til å leke med modelleire hver eneste dag i adventstiden. Eller om den lille synes det er like stas å få nok en form til å stikke ut figurer med (vi tror dette vil være noe av innholdet) i dag også?

De voksnes vurdering: Utrolig vanskelige luker! Nesten sånn at vi voksne heller ikke klarte å åpne dem. Også vanskelig å fiske ut innholdet. Men her var det mye gøy innhold. Fin variasjon i innholdet, og det vil trolig fungere bra å få påfyll av modelleire underveis i julemåneden. Men gidder man å leke med modelleire hver eneste dag i 24 dager? Kanskje.

Store luker med flott innhold, men nesten umulig å åpne dem og hente ut innholdet. Her prøver Martin (4 år) seg, mens Christian (2 år) se på.

Barnas vurdering: Dette var den siste kalenderen vi åpnet, så barna begynte å bli slitne. Karoline (2 år) satt og sang den første tiden. Men innholdet fenget såpass at alle fire fort var i full sving med å lage spaghetti (med sprøytene) og figurer. Her ble det lek som varte lenge!

Det er også en kalender hvor foreldrene fort kan være på banen for mer enn åpning av lukene. Boksene med leire er forseglet og barna trenger hjelp her også. Og så er det ikke så enkelt å få til figurene som man vil heller.

Innimellom ble det helt stille – alle barna i full konsentrasjon. Ella (5 år), Christian (2 år) og Martin (4 år) storkoste seg.

– Kan noen hjelpe meg? spurte vår eldste tester, Ella (5 år) flere ganger.

Også Karoline (2 år) og Christian (2 år) trengte hjelp, men lekte hele tiden. Selv om Karoline på et tidspunkt brukte rullen som massasjeapparat på Martin.

Konklusjon:
Testvinner fordi innholdet er bra og variert og oppfordrer til lek. 


Hva synes du om artikkelen?