Sist oppdatert: 3. november 2015

Pris: 249,90 kr

Aldersgruppe: 6+

Førsteinntrykket: Ganske stor, kvadratisk kalender med fint motiv. Ingen tvil om at barnas favoritthester er i fokus her. Kalenderen veier lite – noe som tyder på at det ikke er så mye av substans i den.

En del av emballasjen (som kan og bør tas av før barnet får kalenderen) på forsiden, viser noe av innholdet i den. Klistremerker, hårstrikker og kam er avbildet ved siden av en liten ponny. Det står at kalenderen inneholder «accessories and toys», noe som tyder på at det kanskje kan bli langt mellom ponnyene, som nok er det gjeveste. Men sikkert fin for de minste som elsker My Little Pony.

De voksnes vurdering: Kalenderen bør nok åpnes med foreldre til stede for å unngå at hele forsiden rives av første desember. Innholdet overrasket positivt – dette virker å være grei kvalitet, og ting som fenger.

Kanskje greit å forberede barnet på at det ikke er en kalender full av My Little Pony-figurer, for det er bare én, og den er på julaften. Dermed kan det bli lenge å vente. Men fin kalender for jenter som liker å pynte seg.

Klistremerkene som var i en av lukene var ødelagte, men vi kan jo håpe at det bare gjaldt for akkurat den kalenderen vi hadde.

Helt greit kalenderinnhold, men det kunne kanskje vært flere ponnier? Foto: Janet Molde Hollund

Barnas vurdering: Helt klart en jentekalender. Helena (3) og Lotte (4 1/2) var i fyr og flamme, mens Matheo (2 1/2) og Dennis (3) fort mistet interessen.

– En klemme! Jeg liker klemmer, jublet Helena.

– Oooooh, et armbånd, sier Lotte fornøyd og tar det på seg.

Det tar ikke mange minuttene før hele forsiden av kalenderen er revet av, og innholdet plukkes ut. De må ta hardt i, for lekene henger godt fast i plasten.

Matheo bruker hårstrikkene til ringer før han reiser seg opp og henter neste kalender – denne fenget ikke.

Jentene er i full sving med å pynte seg, og er entusiastiske så det holder.

– Denne var kjekk, smiler Helena fornøyd.

– Jeg vil ha denne med hjem, sier Lotte.

Konklusjon: Når alle kalendrene var åpnet, var det denne kalenderen både Lotte og Helena ville hatt hjemme. De elsket innholdet, og kunne lekt lenge med innholdet. Faktisk gikk de og hentet noen av tingene mens andre kalendre ble åpnet. Guttene var totalt uinteresserte.

Helena (til venstre) og Lotte viser fornøyd fram noe av kalenderinnholdet. Foto: Janet Molde Hollund

Hva synes du om artikkelen?