Sist oppdatert: 4. november 2016

Pris: 329 kr

Aldersgruppe: 3 – 8 år

Martin (4 år), Karoline (2 år), Ella (5 år) og Christian (2 år) gledet seg veldig til å åpne Play-doh-kalenderen.

Førsteinntrykket: Ligner veldig på den fra i fjor, som vant testen vår. Igjen er det fem små bokser med modelleire, og det er fint at det er holdt utenfor kalenderen. Da slipper man å måtte leke med én farge leire før neste kommer. 

På baksiden får man noen hint om innholdet bak lukene, og det ser også veldig kjent ut. Det er snakk om ulike former og verktøy til leirelekingen. Men som med My dough-kalenderen spørs det jo om iveren holder seg oppe når nok en form skal plukkes ut av kalenderen. Og om man gidder å leke med Play-doh hver eneste dag i adventstiden. Boksene med leire er også ganske små, så det er ikke sikkert man sitter igjen med veldig mye når julaften kommer.

De voksnes vurdering: Boksene med Play-dough og lekebrettet skal tas ut før man åpner lukene. Tidligere har lekebrettet vært av plast, men i år er det et plastbelagt ark, og vi har våre mistanker om at det kanskje ikke ville overlevd 24 dagers lek. Kalenderen tåler heller ikke all verdens. Lukene var vanskelige å åpne, og man flerret fort opp mer enn det man skulle (se bildet under). De fleste andre kalenderene har en ekstra stor/gøy leke på julaften, men her er nok 1. desember morsomst når barnet får mye Play-doh å leke med ut fra fri fantasi. Å få nok en form på julaften vil neppe være noen høydare. Innholdet kunne med fordel vært både mer spennende og mer variert. Vi tror de fleste vil ha mistet interessen før julaften.
Noe av innholdet er veldig bra, og Play-doh er jo en slager hos de små. Martin (4 år) har laget en reinsdyr-engel og Karoline (2 år) gule snøballer.
Barnas vurdering:
Barna er entusiastiske og elsker kalenderen umiddelbart. Alle fire leker. Martin (4 år) tøyser ved å lage flotte figurer og så ødelegge dem så snart vi voksne sier at de var fine. Ella (5 år) lager glitter-snømann (det er glitter i Play-doh-leiren). Christian (2 år) legger sin elsk på saksen, og Karoline (2 år) lager gule snøballer. Men det ligger 15 ubrukte former på bordet foran dem. 

Ella (5 år) var den eneste som prøvde seg på formene. Christian (2 år) likte best saksen.

Konklusjon:
Gøy kalender, men for ensformig. Det må mer til for å holde på interessen gjennom hele adventstiden. 

Mye former – skulle gjerne sett litt mer variasjon i innholdet i lukene, men Play-doh er jo alltid gøy.

Kalenderen er ikke særlig fin å se på etter hvert som lukene åpnes. Selv vi voksne slet med å åpne dem uten å rive opp mer enn lukene.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSchleich dinosaurer
Neste artikkelMy dough
DEL