Sist oppdatert: 12. november 2014

Pris: 220 kr

Aldersgruppe: 1 1/2  +

Førsteinntrykket: Utrolig søt julekalender for de minste. Denne ser virkelig innholdsrik ut, og både små og store kan glede seg til å leke med alle de søte dyrene. Veldig gøy at det finnes kalendre også for de minste.

På baksiden vises hva barnet får i hver luke. Noen av delene er riktignok små, så foreldre bør være påpasselige! Enkelte av lukene er ikke fullt så spennende, men 13 av lukene inneholder dyr, og tre inneholder figurer (mennesker).

Barnet ender opp med et lite univers som ikke krever noen allerede eksisterende samling for at barnet kan leke i timesvis, og det er et klart pluss. Det er heller ikke reklame for andre produkter utpå esken.

Dette ser ut som kvalitet.

De voksnes vurdering: Denne ser fin ut, og vi skjønner fort at det er kvalitet over innholdet. Lukene er vanskelige, og de minste vil trenge hjelp her. Vi er ikke i tvil om at denne vil fenge for de minste, og etter hvert i testen, ser vi at også de eldste barnahagebarna synes innholdet er gøy. Faktisk er det de to femåringene som er ivrigst.


Man sitter igjen med en god følelse av å ha fått valutta for pengene. Og de aller fleste lukene inviterer til umiddelbar lek. Barna sitter også igjen med et lite univers som ikke krever andre leker fra før.

Cecilie, mamma til Rikke (4 år) og Simen (2 1/2 år) sier hun kunne kjøpt denne kalenderen til barna sine. Men mener den kanskje hadde vært vel så kjekk i fjor, da Simen var knapt to år gammel.

Enkel kalender å holde styr på, for det er ganske store deler. Kjekt med alle dyrene.

Barnas vurdering: Sander og Malene (begge 5 år) mener at kalenderen er for store barn. Det bekrefter de også når lukene åpnes, og de umiddelbart går inn i roller som ugle og ekorn.

– Uhu! Uhu, sier ugle-Sander, mens uglen landet på hodet til grisen.

– Ugle-pugle, sier Malene.

– En hest, utbryter Simen. En fin anledning til å informere om navn på mindre velkjente dyr?

– Det er til og med en sving, utbryter Sander entusiastisk mens han setter de to delene sammen.

Og på julaften kan nissen kjøre i sleden sin over himmelen og sørge for at alle barn får det de ønsker seg til jul.

– Ho, ho, ho. Er det noen snille barn her, sier Malene med mørk røst.

Barnas konklusjon: Dette var testens siste kalender, og barna var slitne. Likevel var det denne kalenderen som ble mest lekt med både underveis i testingen, og etterpå.

 

Les vurderingen av de andre kalendrene også:

Lego Friends

Lego City

Schleich jul på bondegården

Playmobil brann

Playmobil julestue

Barbie

Hva synes du om artikkelen?