Kvalitetskalender med innhold som fenger. Kvalitet! Emne som gjerne inviterer de voksne til å leke med!

Sist oppdatert: 1. november 2013

Pris: 180 kr (eller mindre)

Aldersgreuppe: 4-10 år

Slik ser kalenderen ut når den er pakket ut, montert og lukene klare for å åpnes. Lekker!Førsteinntrykket: Denne ser gøy ut for små dyreelskere. Alver, enhjørninger og søte små kaniner vil nok falle i smak hos mange jenter der ute. Veldig tydelig jentete – på godt og vondt. Stor, ordenlig og tung (ikke like tung som dragevarianten) – vitner om den kvaliteten vi er vant med fra Playmobil. Veldig jentete!

NB! Snur du kalenderen, ser du hva som er inni hver enkelt luke. Greit for foreldre, men ikke så spennende for barna? Denne kan pakkes ut av omslaget før barnet får kalenderen. Det følger også med en scene som kan bygges – gjerne ha den er klar til første luke skal åpnes.Ta vare på heftet som følger med – der er det forklaring på bygging av scenen og innholdet i lukene.

Siden alt innholdet er listet opp, vet du jo som forelder hva som venter barna bak hver luke. Noen er klart morsommere enn andre. 19. desember er det ren støvsugermat, men ellers er det stort sett brukbare og koselige ting som varer.

Greit med en scene å plassere tingene på – da får man etter hvert et lite univers. Slik blir det dessuten kanskje lettere å holde styr på de små tingene.

Les også om disse kalendrene:

Lego Friends

Littlest Pet Shop

Minnie

De voksnes vurdering: Dette er ordentlige leker! Store ting av kvalitet som er lette å leke med. Scenen som følger med gjør at barnet fort får et magisk univers hvor små dyr og alver gradvis kan flytte inn i løpet av måneden. Denne er virkelig flott!

Busker og trær er ikke fullt så spennende, og krever litt byggehjelp, men ellers leker alle ungene fint med denne – så snart vi voksne har hjulpet dem å åpne de litt vrine posene.

Det er liten grad av montering, klistremerker, pappting og annet som irriterer. Derimot får man følelsen av å få noe som er verd pengene og som vil vare.

Les også om disse kalendrene:

Playmobil drageskatten

Lego City

Fly

Turtles

Barnas vurdering: Den retter seg veldig mot jenter, men også guttene syntes den var gøy. Dyr er vel like gøy for gutter og jenter? Det blir en langvarig diskusjon om hvorvidt alvene er gutter eller jenter, men de ender til slutt på at alver kan være begge deler. Men er det alv eller fe?

Hermine (5 år) er lykkelig allerede etter første luke hun åpner: «Jeg fikk en skikkelig stor ting». Minstemann Rikke (3 år) havner litt på sidelinjen, men de andre tre begynner faktisk umiddelbart å leke. Det skjedde slett ikke med alle kalendrene.

Sanders (4 år) lille kanin sier «Hallo» til Hermines ugle, som svarer «Hei» og leken er i gang. Alle ungene vil gjerne gjøre scenen fin, og gjør ting på sin måte. Prinsessen må pent se på at tronen inntas av enhjørningen, og at reven sier «mjau» overser vi glatt.

Barnas konklusjon: Denne er gøy! Den er lekker, innholder ordentlige kvalitetsting som kan lekes med umiddelbart, men som også varer. En kalender både ungene og foreldrene liker.

Alt innholdet i Playmobil alveverden.

Hva synes du om artikkelen?