Kvalitetsinnhold og et skikkelig guttete univers. Oppfordrer til lek underveis og toppes på julaften.

Sist oppdatert: 1. november 2013

Pris: 180 kr (eller mindre)

Aldersgruppe: 4-10 år

Ikke like spennende scene som jentevarianten til Playmobil, men den ser jo spennende ut!Førsteinntrykket: Denne ser gøy ut! Det er et klart tema, og det ser ut som man får mye i kalenderen. Kalenderen er tyngre enn mange av de andre, og det tolker vi som et kvalitetstegn. Vi kjenner til Playmobil og vet de er til å stole på.

NB! Snur du kalenderen, ser du hva som er inni hver enkelt luke. Greit for foreldre, men ikke så spennende for barna? Denne kan pakkes ut av omslaget før barnet får kalenderen. Det følger også med en scene som kan bygges – gjerne ha den er klar til første uke skal åpnes. Scenen er ikke spesielt spennende, særlig ikke i forhold til andre Playmobilkalendres varianter. Ta vare på heftet som følger med – der er det forklaring på bygging av scenen og innholdet i lukene.

Her vet man hva man får, og noen dager blir nok kjekkere enn andre. En hatt og to mansjetter er kanskje ikke toppen av lykke 2. desember, men gaven på julaften er kul!

Les også om disse kalendrene:

Lego City

Fly

Turtles

De voksnes vurdering: Denne er verdt pengene. Barnet får et lite univers, men det gjør heller ikke noe om det allerede har Playmbil-leker fra før som kan kobles inn i leken.

Det er stor variasjon i innholdet i lukene, og det blir fort mye småvåpen i forhold til antallet figurer. En del av lukene er veldig små og vanskelige å åpne. Innholdet er smått og kan lett forsvinne. Papp-figurer kunne man kanskje ha ungått? Og er det muligens litt kjedelig at hovedattraksjonen ikke kommer før på julaften? Det er jo tross alt dragen på framsiden som lokker.

Én ting som er veldig gjev, til tross for størrelsen, er gullet. Tålmodighet kreves – for skattekisten og gullpengene kommer i separate luker.

Men når alle lukene er åpnet, så sitter man igjen med noe som monner.

Les også om disse kalendrene:

Playmobil alveverden

Lego Friends

Littlest Pet Shop

Minnie

Barnas vurdering: Sander (4 år) åpner en liten luke og får to små sverd. «Jeg har to gullsverd. En garde!» sier han og fekter i vei. Leken er i gang, selv uten figurer eller drage. Denne kalenderen oppfordrer til lek.

David (5 1/2 år) var heldig og åpnet luken med dragen i: «Dragen spiste opp alt gullet», sier han og fôrer små gullpenger inn i munnen til den ildblåsende dragen. Dragen er stor og gjør at man føler at det virkelig monner.

Ungene skjønner fort tegningen, og slåss om å åpne de store lukene. Selv om kalenderen har et klart gutte-tema fenger den godt for Hermine (5 år) også: «Wow!, utbryter hun.

Sander er rimelig misfornøyd med kortspillet som gjemmer seg bak en av lukene. Det var ikke det han forventet fra en Playmobil-kalender.

Rikke (3 år) kan også leke med innholdet her. Hun synes det er spennende med Playmobil-mennene.

Barnas konklusjon: Variabelt innhold, men jevnt over interessant innhold. Skumle menn med masse våpen, hest med rustning og til slutt en drage. Dette er både gøy som en introduksjon til Playmobil, og som supplement til det barnet allerede har.

Alt innholdet i Playmobil drageskatten.

Hva synes du om artikkelen?