Sist oppdatert: 12. november 2014

Pris: 199 kr

Aldersgruppe: 4-10 år

Førsteinntrykket: Her er julestemningen på plass. Om enn i en noe moderne utgave. Juletre, julegaver og julekrybbe er på plass – og julekalenderen henger på veggen. Om Playmobilfamilien er riktig antrukket til julefeiring, kan jo diskuteres. Foreldrenes drikke likeså.

Når vi ser nøyere på kalenderen, ser det ut til å være veldig mye pynt og småting, og lite som virkelig monner til en liten samling. Juletreet med strøm virker veldig tøft!

På baksiden kan du se hva som gjemmer seg bak hver av lukene, så pass på å ta av omslaget før barnet får kalenderen hvis du ønsker å bevare spenningen. Det er mye bra, men også mye støvsugermat her.

Scenen som følger med bør settes sammen før 1. desember, slik at tingene kan flytte inn i julestua i løpet av desember. Og til slutt ser det jo unektelig koselig ut. Barnet kan pynte til jul, og leke at familien spiser pepperkaker og åpner julegaver, Søte dyr er det også.

Men det spørs om det på sikt mer er påfyll til samlingen, enn et helt lite univers?

De voksnes vurdering: Lukene i kalenderen er vanskelige å åpne, og en voksen må også hjelpe å åpne plastposene mange av lekene er pakket inn i. Noen av lukene krever bygging, men ikke alle. Hefte med forklaringer følger med (er pakket sammen med scenen – lur å ta vare på). 

Inni kalenderen er ting som monner – bord, stoler, julegaver med innhold og søte katter. Men det er også noen småting som kan være vanskelige å bygge for de minste (adventskransen for eksempel). De eldste på 5 år klarer det meste selv.


Innholdet i en av lukene havner fort hos Cecilie, mamma til Rikke (4 år) og Simen (2 1/2 år). Men her er det tydelig at noe mangler, og det blir umulig å sette sammen noe av det som skulle vært en lysestake. Sånt er for dårlig!

Vi oppdaget også fort at lange negler kan være en klar fordel når tingene i kalenderen skal bygges (eller deler som er satt sammen feil skal tas fra hverandre).

Det er også noen reservedeler med her, så en liten boks til småplukk kan være lurt.

Når julaften nærmer seg, er det litt kaos i julehjemmet. Men det er kanskje ikke et helt urealistisk scenario med to barn, en hund og to katter i hus? Scenen er fin, men tåler ikke all verdens.

Den største skuffelsen var kanskje julaften. Og det skyldtes at vi ikke var godt nok forberedt. Så alle foreldre med en slik kalender i hus: Ha batteri (vanlig AA) og skrujern (stjerne) klar når luken åpnes. Juletreet skal pyntes, og en bryter får det til å lyse opp (riktignok når du har satt i batteri).

Dette er innhold som kan fungere for seg (så lenge scenen brukes), men er også greit supplement til Playmobilsamlingen.

Barnas vurdering: De to pusekattene og hunden kommer fort til liv i fingrene til Simen. Og Malene (5 år) leker med ekteparet.

– Vi kan besøke hverandre, sier hun til Rikke.

Sander er dypt konsentert om tingene som skal bygges, og er nesten litt skuffet når lukene ikke krever montering. Det morsomste er ifølge ham gavene.

– Disse går det an å åpne. Vil du åpne pakken? Det er en gave inni, sier han til Malene.

Han jubler også når han ser hva som skal være inni gaven.

– Ja! Jeg fikk gull-roboten!

Simen henger en playmomann på taket.

Rikke synes juletreet er gøy å pynte, og morsomst av alt er det å ta av og på stjernen. Hun «tryller» for alle som vil se både én og fem ganger, og ler like godt hver gang.

Barnas konklusjon: En kalender sånn midt på treet. Den fenger litt, men ikke hundre prosent. Malene (5 år) liker den godt, og leker umiddelbart. Mens de andre fort mister interessen.

 

 

 

Les vurderingen av de andre kalendrene også:

Lego City

Schleich jul på bondegården

Playmobil 1-2-3

Playmobil brann

Lego Friends

Barbie

Hva synes du om artikkelen?