Sist oppdatert: 4. november 2016

Pris: 349 kr

Aldersgruppe: 4 – 10 år

Førsteinntrykket: Denne ser innbydende ut, og treffer nok mange små Frost-elskere midt i hjertet. Et kongepar og prinsesse på skøyter blant dyr. Det ser ut til at man får et lite univers som kan være fin start på Playmobil-samlingen, eller et fint supplement.

På baksiden av omslaget kan man se innholdet i de ulike lukene (lurt å ta av før barnet får kalenderen). Det er stort sett morsomme ting bak lukene, og veldig mange dyr. Det er gøy, for mange andre kalendre inneholder for mye tilbehør. Vi skulle gjerne sett noe litt mer relevant til samlingen på julaften (da får barnet et armbånd til seg selv), men det kan godt hende at barna ikke er enige i den vurderingen.

Det følger med en scene som bør bygges før 1. desember. Det er også mange smådeler som fort kan forsvinne i støvsugeren, så det er lurt å ha lekene samlet en plass.

De voksnes vurdering: Søt Playmobilkalender med mer "skikkelig" innhold enn pirat-varianten. Lukene er vanskelige å åpne, og alt innholdet er inni plastposer – altså må en voksen hjelpe til. Barna får et lite univers her, og innholdet kan fungere alene, selv om det kanskje er minst like gøy hvis man allerede har en liten samling. Dyr er jo alltid gøy, og enkle å leke med.

Kalenderen fanget oppmerksomheten, men mye av innholdet ble liggende i plastposene til en voksen kunne hjelpe til. Fra venste: Karoline (2 år), Martin (4 år), Ella (5 år) og Christian (2 år).
Barnas vurdering:
Alle fire lekte med denne. Og både Christian (2 år) og Martin (4 år) lekte mer med denne enn piratvarianten som nok retter seg i større grad mot gutter. Christian lot småfuglene få en tur på kjelken, og Ella var langt på vei inn i Frost-universet med dronningen som Elsa. Selv om det var mye smått var også Karoline (2 år) veldig interessert i denne.
Kalenderen passer nok best for de eldste barnehagebarna fordi det er så mye smått og noe bygging.
Konklusjon:
En fin kalender med mye smått og søtt. Trenger ikke leker fra før for å fungere. 

Karoline (2 år) likte kalenderen godt.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJulekalendertest 2016
Neste artikkelPlaymobil med piratenes skatteøy
DEL