Sist oppdatert: 4. november 2016

Pris: 349 kr

Aldersgruppe: 4 – 10 år

Førsteinntrykket: Dette ser ut som en morsom introduksjon (eller utvidelse) til Playmobil-verdenen. Her får man et lite piratunivers med sjørøver, spøkelse, båt og skattekiste.

På baksiden av omslaget kan man se innholdet bak de ulike lukene (lurt å fjerne før barnet får kalenderen), og det ser fort ikke like imponerende ut. Som tidligere år er det mye småplukk i kalenderen – ting som risikerer å havne i støvsugeren.

Det kan være lurt å ha ett sted å samle lekene på slik at de små tingene ikke forsvinner. Det følger med en scene man med fordel kan bygge på forhånd. Man må nok også belage seg på litt variert entusiasme i løpet av adventstiden.

Obs! Lille julaften får man en klippe som krever batteri. Det er ikke inkludert i kalenderen, men er nok lurt å ha lett tilgjengelig for best effekt.

De voksnes vurdering: Lukene er vanskelige å åpne, og innholdet er stort sett pakket inn i plast, så her må en voksen hjelpe til. En del av lukene er vanskelig å skjønne meningen med for de små. Og som forventet ble barna skuffet over at steinen ikke lyste (fordi det ikke følger batteri med). Det kan jo fort fikses om foreldrene har batteri og skrujern klart. Men det er må småplukk/støvsugermat her, og langt mellom innhold som begeistrer. 

Skal ikke denne lyse? undrer Ella (5 år) og Christian (2 år).
Barnas vurdering:
– Pinky! utbrøt Christian (2 år) fornøyd da han åpnet luken med sjørøveren i. Han var også den som lekte mest med innholdet, selv om han trengte hjelp til det meste. Karoline (2 år) likte godt skattekisten og puttet like gjerne både små fisker og pistoler oppi. Martin (4 år) åpnet luker i et forrykende tempo, tydeligvis på jakt etter noe – men fant det aldri. Ella (5 år) var totalt uinteressert i denne kalenderen. 

Konklusjon: Kanskje gøy for tålmodige Playmobil-entusiaster med leker som passer inn fra før. Eller barn med øyne for detaljer. 

Noen av lukene var gøy. Karoline (2 år) likte godt skattekisten, og Christian (2 år) likte sjørøveren som han kalte Pinky.

Hva synes du om artikkelen?