Sist oppdatert: 3. november 2015

Pris: 279,90 kr

Aldersgruppe: 4-10 år

Førsteinntrykket: Super-jentete kalender, men fokus på detaljer og klær. Dette ser ut til å være en kalender for jenter med stålkontroll på, og interesse for, småting.

På baksiden er innholdet i hver luke avbildet. Det er to playmobilfigurer i kalenderen, alt annet er tilbehør. Morsomt for barn som liker å kle ut og pynte dukker, men pass på at det ikke blir mye støvsugermat!

Det er lurt å ta av omslaget før barnet får kalenderen, så forblir innholdet litt hemmelig. Så veldig hemmelig er det likevel ikke, siden det er avbildet på selve kalenderforsiden. 

NB! Det følger med en scene som med fordel kan bygges av foreldre før 1. desember!

De voksnes vurdering: Playmobil er kvalitetsleker som varer – med mindre det blir støvsugermat. Det er mange små deler i denne kalenderen!

Kalenderen passer nok best for jenter med tålmodighet og sans for detaljer. Vi la merke til at uansett hvor konsentrerte jentene var, så måtte de ha hjelp – både til å åpne plasten, og til å sette sammen lekene. Lukene er litt tunge å åpne. Kanskje best for skolebarn, eller fingernemme barn som går siste året i barnehagen?

Det tar tid å åpne kalenderen, og siden tre av de fire barna i testen mistet interessen, og fjerdemann slet med å pusle sammen bitene, ble ikke alle lukene åpnet før tålmodigheten forsvant. Det kan være lurt å sette av god tid til åpning av lukene i kalenderen!

Pluss for at barna sitter igjen med et lite univers, og ikke trenger tillegssutstyr for å kunne leke med den. Det er faktisk ganske mye innhold i denne kalderen, sammenlignet med andre kalendre. Minus for veldig mye smått.

Det er et flott resultat man sitter igjen med på julaften. Foto: Janet Molde Hollund

Barnas vurdering: Matheo (2 1/2) mistet interessen fort, Dennis (3) ble frustrert fordi kalenderen var vanskelig å åpne, og han ikke skjønte hva innholdet var. Helena (3) og Lotte (4 1/2) var mer tålmodige, og begynte også å leke med innholdet, men etter hvert var det bare Helena igjen som gadd å pusle med de små tingene. Hun måtte ha en voksen til å hjelpe seg hele tiden.

– Jeg er prinsessen, bestemte Helena raskt, og var umiddelbart inni eventyret om Tornerose.

Det ble en del frustrasjon fordi lekene var vanskelige å sette sammen.

– Au! skrek Helena, og konstaterte at hun måtte ha hjelp – igjen.

Etter å ha prøvd forgjeves å sette sammen noe i flere minutter, går Dennis bort.

– Den er ødelagt, sier han.

På spørsmål om hva det er han prøver å bygge, er svaret at han ikke vet. Det er et forheng, men det kan man vel ikke forvente at en treåring skal vite hva er for noe?

Helena leker videre alene. Hun koser seg.

Konklusjon: En fin kalender for jenter som liker Playmobil og småting. Kanskje ikke den beste måten å introdusere barnet for Playmobil på? Her var det fort tydelig at interessen enten er der, eller så er den helt fraværende.

Mye plast i alle kalenderlukene, så barna vil trenge hjelp til å åpne.

Helena leker sammen med pedagogisk leder Gry T. Glasø.

Hva synes du om artikkelen?