Sist oppdatert: 19. november 2012

Førsteinntrykket: Ser ut som kvalitetsinnhold, men mye småplukk (støvsugermat?). Foreldre vet hva de kjøper – for innholdet bak hver luke er avslørt på baksiden. Vil en fireåring synes det er stas å få et dødninghode og to fiskeskjeletter i en luke? Skjønner emnet, men savner en større helhet.

De voksnes vurdering: Det var kvalitet over innholdet i kalenderen. Den har de mest robuste lukene i testen, og tåler også mest.

Motstykket til jentenes My Little Pony kalender. Her var guttene i fyr og flamme, mens jentene meldte seg helt ut. Det finnes jo flere varianter av Playmobil kalender, så det er emner som egner seg bedre for jenter enn den vi testet som hadde pirattema.

Her føles det ut som du får mye igjen for pengene. Flere store ting bak lukene, og god begynnelse med en playmopirat. Minus for gullklumper på julaften – her burde det vært noe morsommere.

Det er lurt å samle delene, for det er en del småplukk mellom de mer morsomme tingene. Bittesmå gullpenger eller fiskeskjellett forsvinner fort i støvsugeren.

Noen av delene vil kreve litt hjelp av en voksen, men stort sett kan barna leke med innholdet med én gang.

Denne kan brukes for seg, men har barnet allerede en sjørøverskute eller lignende i playmobil, blir nok kalenderen enda morsommere.

Vår favoritt til guttene. I hvert fall til de under skolealder.

Barnas vurdering: Jentene gadd ikke å være med. Men når de kom tilbake da lukene var åpnet, var det visst ikke så kjedelig likevel. Kanonen var stor suksess både blant jentene og guttene. Men underveis var entusiasmen stor blant guttene. Og der vi voksne trodde at en liten apekatt var kjedelig innhold, tok vi alvorlig feil. Den kunne jo klatre i palmen!

– Her var det kjekke ting, sier Marius entusiastisk.

Sander åpner en luke med små lekevåpen.

– Panger! Roper han lykkelig.

Bak en av lukene gjemmer det seg en robåt, i en annen en palme. Universet skapes fort.

– En drage! Sier Marius.

– Grusomme Gabriel, sier Sander.

Han holder opp en blek playmopirat.

– Oj, se her er kanonen. Se! Jeg skjøt! Roper Marius.

Sander klarer ikke å åpne skattekisten, men mener likevel at dette er den beste kalenderen.

Barnas konklusjon: Denne ville guttene helst hatt. Jentene er litt mer på glid når de får se innholdet og leke med kanonen, men den kommer langt ned på listen deres likevel.

Se også vurderingen av de andre julekalendrene:

My Little Pony julekalender

Lego Friends julekalender

Hello Kitty julekalender

Lego City julekalender

Lego Star Wars julekalender

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJulekalendertest 2012
Neste artikkelMy Little Pony julekalender
DEL