Sist oppdatert: 3. november 2015

Pris: 279,90 kr

Aldersgruppe: 4-10 år

Førsteinntrykket: Denne ser både innholdsrik og flott ut. Her får man et lite univers med pirater, båt, skattekiste og kanon. Nok til å kunne leke seg gjennom desember. 

På baksiden av innpakningen ser man hva som gjemmer seg bak hver enkelt luke. De to første og de to siste lukene er absolutt de mest innholdsrike. En del av de andre kan nok bli litt kjedelige, særlig for de minste. Gøy med både måke, slange, fisker og rotter underveis. Kanskje litt mange små våpen som er lette å rote bort.

Det hjelper å gjemme innpakningen for å holde innholdet bak hver luke hemmelig, men så veldig hemmelig er det uansett ikke, for alt er avbildet på selve kalenderen likevel, til dels med riktig nummer på de aktuelle tingene. 

NB! Det følger med en scene som må bygges – fortrinnsvis av foreldre før 1. desember.

De voksnes vurdering: Playmobil er kvalitetsleker, og denne inviterte til lek umiddelbart etter at de første to lukene var åpnet. Vi mener å huske at tilsvarende kalendre tidligere år har vært noe mer innholdsrike, men barna lekte godt med denne.

Et tips – den store klippen kan lyse, men dere trenger et vanlig AA-batteri for å få den til å virke. Lurt å ha lett tilgjengelig sammen med skrujern.

Det er mye potensiell støvsugermat i kalenderen, og det spørs om barna vil synes innholdet i alle lukene er spennende. Det er helt klare opp- og nedturer innholdsmessig.

Lukene er litt tunge å åpne, og dyttes inn slik at innholdet kan være vanskelig å plukke ut. Barna trenger dessuten hjelp til å åpne plasten. Det følger med byggeanvisning som er pakket sammen med scenen, men det er intuitivt hvordan det meste skal bygges. Sett av god tid til åpning av kalenderen, både fordi noe må bygges, men også fordi det er lett å leke med mye av innholdet.

En fin introduksjon til Playmobil-universet, eller påfyll til samlingen.

Det er mye smått i denne kalenderen. Scenen kan være fin til å ha alt samlet på ett sted, men det er mye som er lett å miste. Foto: Janet Molde Hollund

Barnas vurdering: Dennis (3) og Matheo (2 1/2) var oppslukte av denne kalenderen fra første øyeblikk. Helena (3) og Lotte (4 1/2) syntes det var gøy å åpne lukene, men lekte lite med innholdet. Det eneste unntaket var da de fant skattekisten som de umiddelbart fylte med skatter fra de andre kalendrene. Ellers så det ut som om jentene syntes deres oppgave var å gi innholdet de åpnet videre til guttene.

– Oj! Wow! Kaptein Sabeltann! var omtrent de eneste ordene som kom fra Dennis.

Han gikk skikkelig inn i leken med én gang, og jublet over både skattekart og «styring». Han hadde full kontroll på hva alt var, og syntes det var stas med sverd og pistoler.

Matheo var også entusiastisk, men trengte mye hjelp. Han fant sjørøverhatt og ville gjerne leke sjørøver selv, i stedet for å leke med figurene.

Scenen er det ingen av barna som brukte.

Barnas konklusjon: Guttene var begeistret, jentene ganske uinteresserte. En fin kalender for små sjørøver-fans.

Matheo (til venstre), Dennis og Helena syntes det var vanskelig å finne de riktige lukene. Kanskje ikke så rart, for vi voksne ble også i stuss om det stod 1 eller 7 på luken. Foto: Janet Molde Hollund
Mye kjekt for små sjørøver-fans i årets Playmobil. Dennis (t.v.) og Matheo.

Hva synes du om artikkelen?