Sist oppdatert: 4. november 2016

Pris: 349 kr

Aldersgruppe: 3 – 8 år

Førsteinntrykket: Mange barn elsker plastdyr, og her ser det ut som at man får et lite univers i seg selv, som er fint. Men vet jo også at man får kvalitet som varer.

På baksiden av omslaget til kalenderen kan man se innholdet, og det er kanskje litt skuffende at det bare er en jente og fem dyr. 18 av lukene inneholder altså tilbehør. Fire luker inneholder gjerder, to småbøker (på tysk?), tre inneholder klistremerker og resten er mat og tilbehør til dyrene. Mange av de minste vil nok ikke helt se det fantastiske i alle tilbehørslukene, så det ligger gjerne an til en liten berg- og dalbane i reaksjoner og interesse gjennom desember. 

Omslaget skal tas av, slik at barnet ikke får avslørt innholdet i kalenderen.

De voksnes vurdering: Variabel kalender. Noe er kjempebra, og noe klarer man seg veldig god uten. Dumt at rundt halvparten av lukene er mer eller mindre uinteressante. Det som er bra er imidlertid veldig bra, så er man forberedt på en berg- og dalbane av en kalender, kan denne nok fungere. Med bedre innhold tenker vi at vi kunne vært villige til å betale noe mer for kalenderen. Bittesmå klistremerker passer kanskje ikke så godt for de små barna som kalenderen retter seg mot? Alt er pakket inn i plastposer, men det er en perforering på dem som gjør dem noe enklere å åpne. Lukene er også vanskelige å åpne, så en forelder må være med når barnet skal åpne denne.

Ella (5 år), Martin (4 år) og Karoline (2 år) syntes lukene var vanskelige å åpne. Ofte ble de dyttet innover, og da ble innholdet vanskelig å få ut.
Barnas vurdering:
Her ble det lek med én gang. Riktignok fordi Martin (4 år) åpnet julaften først og dermed fikk en stor ku å leke med. Dyrene ble varmt mottatt, men bøkene og klistremerkene fikk en mer lunken mottakelse. Alle fire lekte med dyrene, og utrolig nok var det stor entusiasme da lukene med gjerder ble åpnet – det var tydelig at Ella (5 år) og Martin mente dyrene trengte en innhegning. Christian likte ikke så godt "papiret" (klistremerkene), men Martin syntes de kunne fungere greit som pynt. 

– Høygaffel! ropte Christian fornøyd, men la den til side med én gang og plukket den ikke opp igjen. I stedet fikk hunden både melk og vann.

Kalenderen fenget såpass at Ella (5 år), Martin (4 år), Karoline (2 år) og Christian (2 år) til tider ikke enset oss voksne. Nå var det om å gjøre å få det siste gjerdet på plass sånn at kuen var innestengt.

Også Karoline (2 år) likte kalenderen, og la sin elsk på jenta og de små bøkene. Hun ville også drikke av tåteflasken selv, noe foreldre bør være obs på om de velger denne kalenderen til barna – den inneholder mange smådeler.

Konklusjon:
Kunne med fordel hatt flere spennende luker, men de som er bra, er veldig bra. Ujevnt innhold, men alt i alt en god kalender.

Variabelt innhold i kalenderen, men dyrene og noe av tilbehøret vil nok fenge.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHama midi julekalender
Neste artikkelLego city
DEL