Sist oppdatert: 4. november 2016

Pris: 349 kr

Aldersgruppe: 5 – 12 år

Førsteinntrykket: Kalenderen ser kul ut for små paleontologer. Plastdinosaurer er jo spennende saker. 

Men ser vi på baksiden på omslaget til kalenderen, faller entusiasmen noe. Dette er nok først og fremst en kalender for tålmodige dinosaur-entusiaster. Selve dinosaurskjelettet kommer i ni deler! V håper at noen er samlet sammen slik at det ikke tar ni dager å pusle det sammen. I tillegg er det to dinosaurer, fire smådyr og ett egg. Innholdet ellers er planter (som også kommer i flere deler), klistremerker og faktakort. 

Mange barn kunne nok komme til å tro at kalenderen inneholder langt flere dinosaurer enn det som faktisk er tilfelle, så det kan være lurt å ta en prat på forhånd om dette hvis dere velger denne kalenderen.

De voksnes vurdering: En veldig variabel kalender. De to dinosaurene var gøy (den største er på julaften), samt egget. Resten fikk en ganske lunken respons. Noen tilfeldige smådyr (flygefisk? To helt like blekksprut-ting?) og planter man ikke kan bruke til noe. Skjelettet kom i mange luker, og man risikerer å miste smådeler underveis. En luke inneholdt bare det ørlille hodet til skjelettet. Faktakort og klistremerker virker som nød-fyll. Her hadde vi håpet på noe bedre. Kanskje hadde det fungert bedre med mange små dinosaurer? Lukene er vanskelige, og innholdet er pakket inn i plastposer. Men posene har perforering og er dermed noe enklere å åpne, og det er bra.

Karoline (2 år) ser spent på mens Christian (2 år) studerer posen med dinosaurknokler. Han var i utgangspunktet veldig entusiastisk, men entusiasmen dalte fort.

Barnas vurdering:
Christian (2 år) var i utgangspunktet veldig entusiastisk, og elsket dinosaurene. Det ble også lek av egget hvor de små dyrene ble født om og om igjen. Men mye av innholdet forble urørt.

– Papir?! spurte Christian forvirret.

– Nei, det er klistremerker! svarte Martin (4 år).

Og så begynte de å klistre klistremerker på dinosauren. Kanskje ikke helt det som var meningen med dem? Men likevel logisk å tenke for de små.

Konklusjon:
Skuffende lite innhold. Noen veldig bra luker, men også en del dårlige. Kanskje gøy for en dinosaurelsker som liker å lære om dinosaurer og andre vesener fra den tiden.

Noe av innholdet er helt supert, men mange vil nok dessverre ikke fremkalle særlig entusiasme.

Lukene var så vanskelige å åpne at man fort rev av mer enn man skulle. Slik så kalenderen ut etter at alle 24 lukene var åpnet.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMy beauty advent calendar
Neste artikkelPlay-Doh
DEL