Sist oppdatert: 12. november 2014

Pris: 200 kr

Aldersgruppe: Ingen aldersanbefaling oppgitt (Obs! Inneholder små deler)

Førsteinntrykket: En nykommer i år! Denne ser søt og koselig ut, og vi vet at Schleich lager kvalitetsleker. Vi ser for oss masse lek med skjønne dyr – ku og kalv, hund og valp og så videre. Julestemning på bodegården er lett å kjøpe.

På baksiden er alt innholdet listet opp, så hvis gavene bak lukene skal forbli en overraskelse, kan det være lurt å pakke ut kalenderen før du gir den til barnet. Selv om vi umiddelbart tenker at denne er beregnet på de minste, er det slett ikke sikkert når du sjekker innholdet. Her er det mye smått. Med små gjerder bak fire av lukene spørs det om både små og store får testet tålmodigheten i førjulstiden.

Det er reklame for bodegård og andre dyr på baksiden, og det kan jo være hyggelig å ha et sted å samle innholdet, selv om det ikke er et krav. Det er lett å se for seg at noe av innholdet forsvinner eller blir glemt, men dyrene virker veldig bra.

De voksnes vurdering: Dette lover veldig bra når barna allerede i første luke får en søt kalv. Dette er kvalitetsdyr som vi voksne gjerne ønsker å gi til barna våre. Faktisk forteller Cecilie, mamma til Rikke (4 år) og Simen (2 1/2 år) at hun allerede har handlet inn slike dyr til pakkekalenderen.

Lukene i kalenderen kan være ganske vanskelige å åpne, og barn trykker dem lett ned sånn at de er vanskelige å få opp igjen (slik at innholdet kan hentes ut). Enkelte er også for smale i forhold til innholdet, så det kan bli litt lirking og fikling for å få tingene ut.

Noen av dyrene er pakket inn i plast, og en voksen må hjelpe å åpne. Noen av tingene er også veldig små for de minste. Gjerdene kan være litt kjedelige å få, og er også vanskelige å sette sammen (til og med for voksne), men resultatet blir bra.

Dette er en kalender barnet kan leke med umiddelbart, og i lang tid. Det krever ingenting fra før, og er i kvalitet. Alle som har handlet dyr fra Schleich før, skjønner også at her får man mye for pengene.

Dette er en av de få kalendrene i testen som er kjekkere å leke med enn å åpne.

Barnas vurdering: Allerede etter å ha åpnet første luke hører vi rauting rundt bordet. Snart kommer det bjeffing, grynting og breking også. Barna er imponerte over innholdet, og allerede i kjekk lek.

Kalven spiser, haren hopper, og hundene bjeffer.

– Enda et gjerde. Du får alltid gjerde, sier Malene (5 år) litt skuffet til Sander (5 år), men han jubler likevel når han endelig kan sette sammen alle fire delene til en innhegning til dyrene.

Mens vi voksne synes det lille arket med klistremerker er litt merkelig fyll, legger Malene sin elsk på den vesle papirlappen.

– Mamma! Se, en liten geit, jubler Rikke (4 år) og viser stolt det vesle dyret til mammaen sin. Dyrene er virkelig søte.

På julaften gjemmer den store kuen seg bak luken, og Sander sier med skikkelig bassrøst «Møøøø!»

Barnas konklusjon: Underveis og også etter at alle lukene er åpnet, leker alle fire med innholdet. Denne er like gøy for minstemann (2 1/2 år) som eldstemann (5 år).

 

Les vurderingen av de andre kalendrene også:

Lego City

Lego Friends

Playmobil 1-2-3

Playmobil brann

Playmobil julestue

Barbie

Hva synes du om artikkelen?