Emnet fenger mer enn innholdet. Oser ikke akkurat kvalitet. Spørs om man ender opp med alt man trenger for å spille brettspillet på julaften.

Sist oppdatert: 1. november 2013

Pris: 220 kr (eller mindre)

Aldersgruppe: 3+

Husk å ta vare på arket utenpå kalenderen – det er spillebrettet!Førsteinntrykket: Virker litt enkel og simpel, særlig med tanke på prisen. Dette er også et brettspill som kan spilles på julaften. Figurene ser ut til å være i ensfarget plast, og litt kjedelige. Dette er kanskje en kalender som fenger hvis man allerede er bitt av Turtle-basillen, men som neppe vil være en hit hos andre. Ser ut som om innholdet fort vil bli ødelagt.

Kalenderen er et brettspill i 24 deler, og vi frykter at småting forsvinner i løpet av desember, og at det kanskje ikke er det vi ønsker å bruke julaften på – å lete etter små plastdingser. Pluss for underholdning på en dag som lett blir lang for smårollinger. Men dette vil kreve foreldrenes oppmerksomhet i stor grad også.

NB! Når du tar av plasten rundt kalenderen, kan man fort komme til å kaste det tynne arket som ligger utenpå. Men dette er faktisk spillebrettet og må altså tas vare på. Det følger også med klistremerker vi antar skal brukes når lukene åpnes.

Les også om disse kalendrene:

Fly

Lego City

Playmobil drageskatten

De voksnes vurdering: Havner på jumboplass hos oss voksne. Dette er innhold av typisk dårlig kalenderkvalitet, og slett ikke verdt pengene. Sikkert billig i produksjon, og priset høyt fordi merkenavnet selger. Men vi tror ikke spillet kommer til å bli brukt. Kanskje bedre om barna fikk små figurer og kunne leke med dem, og nok med det?

Papp-tingene som følger med blir enten ødelagt, rotet bort eller misforstått lenge før jul. Trengs de til spillet, undret vi oss. Håper ikke det. Og hvor ble egentlig spillereglene av?

Ironisk nok er det de største lukene som har kjipest innhold. Dårlig trykte instruksjoner på baksiden av luker som ikke kan rives av hjelper heller ikke på.

Har du en liten Turles-fan kan den kanskje fungere. Men da bør dere sette av tid til å forstå spillereglene, bygge papp-greiene og lese dere opp på hvem som er hvem og eier hvilket våpen og sånn.

Kalenderens målgruppe er fra 3 år, men passer nok best for skolebarn.

Les også om disse kalendrene:

Lego Friends

Littlest Pet Shop

Playmobil alveverden

Minnie

Barnas vurdering: Entusiasmen er stor når barna får de velkjente Turltes-figurene, og Hermine (5 år) roper «Jippi!» når hun får to plastrundinger som med et klistremerke på blir til pizzaer.

Men David (5 1/2 år) er litt i stuss når han åpner en stor luke som inneholder to plastpinner. «Hvordan bygger vi denne?» Stengene er visstnok våpen og skal brukes som de er, uten bygging. Men vi oppdager at noen av småtingene faktisk ikke blir hentet ut av lukene.

Hermine: «Oj, han er kul! Men hvem er han?»

Guttene samler sammen tingene på spillbrettet, men litt halvhjertet. Vi skjønner ikke hva alt er, hvor klistremerkene skal hen eller hvordan spillet skal spilles. Hermine begynner å snakke om helt andre ting: «Pappaen min har pyjamas med Ninja Turtles». Rikke (3 år) har forsvunnet fra bordet…

Barnas konklusjon: Hermine sa det best. «Åhhh… Jeg kjeder meg!»

Hva synes du om artikkelen?