En femåring i England, som ikke dukket opp i en klassekamerat sin bursdag, fikk en regning fordi han uteble fra feiringen. Foreldrene trodde fakturaen på 180 kroner som var lagt opp i guttens skolesekk var en spøk. Det var det ikke.

Sist oppdatert: 20. januar 2015

Rett før jul ble Alex invitert i en klassekamerat sin bursdag. Feiringen skulle holdes i et skisenter og barna skulle få både mat, is og brus. Alex skulle besøke besteforeldrene denne dagen og droppet bursdagen. Foreldrene sier de ikke hadde kontaktinformasjon til bursdagsbarnets foreldre, og derfor ikke fikk gitt beskjed.

Faktura i skolesekken
Da Alex kom tilbake til skolen etter juleferien, fikk han en faktura fra klassekameraten pålydende utgiften til selskapet han ikke hadde deltatt i. Fakturaen var profesjonelt satt opp med påskriften «Child party no show fee», men Alex sine foreldre betalte den ikke.

– Pengene er ikke hovedsaken her. Det er måten foreldrene håndterer dette på. De kunne ha snakket med oss først, ikke levert en faktura til sønnen vår, sier Alex sin far, Derek Nash til BBC og andre britiske medier.

Les også: De kuleste temabursdagene

Les også: Skal alle konsekvent inviteres i bursdag?

Les også: Barnebursdagsgaver til under hundrelappen

Truer med forliksrådet
Bursdagsbarnets mor, Julie Lawrence,  står på sin side på kravet, og sier at foreldrene til Alex hadde mange muligheter til å gi beskjed om at gutten ikke kom i selskapet. Hun truer nå med å ta saken til «Small claims court» som tilsvarer det norske forliksrådet.

Foreldrene har i mellomtiden fortsatt krangelen på Facebook. The Telegraph har publisert hele samtalen.

Hva synes du? Bruk kommentarfeltet lenger nede på siden!

Hva synes du om artikkelen?