For å forhindre at barna kjøper mer bør du endre passordet som er knyttet opp til kontoen din og holde dette hemmelig. Du kan også skru av muligheten for kjøp i app.

Publisert: 4. februar 2013   -   Oppdatert: 16. oktober 2018

Slik gjør du det på en iPod, iPhone eller iPad

1. Trykk Innstillinger (Settings)

2. Trykk på skjermtid

3. Finn innhold og personvern

4. Før du går videre, får du beskjed om å oppgi koden for skjermtid. Dersom du ønsker noe annet enn koden du bruker på telefonen, kan du endre denne. Dersom du mistenker at barnet kan ha fått med seg koden, eller du ønsker å være helt sikker på at ingen andre kan komme videre på din telefon, kan du endre den.


5. For å kunne velge noen av alternativene på dette punktet, må knappen for «Innhold og personvern» være aktivert. Da får du opp denne menyen, og kan kontrollere kjøp i iTunes og App Store, tillate apper og innholdsrestriksjoner.

6. Dersom du går inn på «Kjøp i iTunes og App Store» får du følgende alternativer, og kan f.eks. huke av for at kjøp i i app ikke er lov og at det alltid skal kreves passord.

Slik gjør du det på en enhet med Android

For å begrense tilgang til eller unngå kjøp i app, gjør du slik:

1. Åpne Google Play

2. Trykk på Meny og deretter på Innstillinger

3. Trykk på Krev autentisering for kjøp

4. Inni her får du følgende valg:

Dersom du ønsker det skal kreves passord eller autentisering for kjøp kan du se denne veiledningen fra Google.

For andre spørsmål knyttet til Android og Google play, se her.

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAppene som slår an hos barna
Neste artikkelFylte fastelavnsboller
DEL