Noen pappaer går langt for å hjelpe ungene sine. Nils Pickert fant en noe uvanlig måte å gi sønnen selvtillit på. Siden sønnen likte å gå i kjole, viste pappaen sin støtte ved å gå i skjørt!

Sist oppdatert: 30. august 2012

– Min fem år gamle sønn liker å gå i kjole. Er det lurt eller dumt? Ingen av delene, mener Nils Pickert.

I et intervju med det tyske magasinet Emma forteller han om sitt kontroversielle valg. Sønnen hans ble mobbet av sneversynte mennesker, og slet med å få venner.

– Jeg tenkte mye over hva jeg kunne gjøre, og endte opp med bare ett alternativ: Å selvsikker stå ved min kjolekledde sønn – ikledd skjørt! Du kan tross alt ikke forvente at et barnehagebarn har samme evne til å forsvare seg selv som en voksen. Og det helt uten gode rollemodeller. Så jeg ble den rollemodellen for ham, sier Nils.

Les også: Gutter med prinsessedrømmer

Turte ikke å gå kledd slik i barnehagen
Sønnen til Nils gikk i kjole da de bodde i Berlin. Det fikk andre foreldre til å reagere. Men da de flyttet til en liten by sør i Tyskland, ble de familien alle snakket om. Og Nils Pickert gjorde sitt for å gi dem noe å snakke om…

– Alt stresset rundt flyttingen gjorde at jeg glemte å si ifra til barnehagen at de skulle passe på at sønnen min ikke ble mobbet fordi han går i skjørt eller kjole. Og snart turte han ikke å gå i slike klær i barnehagen lenger, sier han.

Les også: Mathias (2) ble mobbet i barnehagen

En dag så gutten på pappaen sin og spurte ”Pappa, når skal du gå i skjørt igjen?”.

– Jeg er evig takknemlig for den damen som stirret på oss helt til hun gikk rett på en lyktestolpe. Sønnen min knakk sammen av latter. Og neste dag fisket han fram en kjole fra klesskapet sitt. Først i helgene, så også i barnehagen, forteller Nils.

Ga sønnen selvtillit
Nå er femåringen trygg på seg selv. Han elsker å lakke neglene, og mener det ser pent ut på pappas negler også.

– Og når andre gutter ler av ham. Ja, for det er nesten alltid gutter. Så sier han: ”Dere tør ikke å gå i kjole eller skjørt fordi pappaene deres ikke tør det heller”.

Så selvsikker ble han altså av at pappaen hans våget å gå en tur rundt i byen – i skjørt.

Les om hva som kjennetegner en femåring

Mye medieoppmerksomhet
Historien om Nils og sønnen går nå sin seiersgang verden over – noen hyller ham som en superhelt med skjørt som sin magiske kappe, andre er mindre positive i sin omtale.

– Det Nils gjør for å hjelpe sønnen er utrolig og fikk meg nesten til å gråte. Han visste at sønnen måtte takle sneversynte mennesker, med barn som ikke visste bedre, så han bestemte seg for å gi sønnen en positiv rollemodell. En rollemodell som viste sønnen at det var greit å vøre seg selv, skriver et medlem av det Australske nettstedet Kidspot.


Les også: Er alt blått/rosa?

Les også: – Vis at du tror på barnet ditt!

Les også: Når barnet blir mobbet

Hva synes du om artikkelen?