Har du tenkt å gi barna ski til jul? Feil eller dårlig skiutstyr kan bidra til å ødelegge skigleden for barna. Her er noen tips til valg av skiutstyr for de minste.

Publisert: 16. februar 2011

– Skiene bør være brede, godt innsvingte og så myke at de kan presses sammen mellom tommelfingeren og langefingeren. Da får skiene ekstra godt feste i motbakkene.

– 3-4-åringer kan gjerne ha litt kortere ski, ellers er regelen at skiene skal være like lange som barnet.

– Smørefrie ski eller ikke? Smørefrie ski kan fungere godt på hard snø og i isete løyper, men fungerer dårlig ellers. Lær deg å smøre skiene til barnet og sørg for at skiene ikke er bakglatte!

– Skistøvlene bør ha god støtte rundt anklene, og være romslige nok til å få plass til en tykk ullsokk. Ikke snør skoene for stramt, slik at føttene blir kalde.

– Stavene bør rekke til skulderen, være avrundet i spissen og ha regulerbare remmer. Barn kan gjerne gå uten staver for å trene balansen, men ta alltid med stavene hvis dere skal på tur.

Når kan barna begynne å gå på ski?
Fra barnet er to år kan dere så smått prøve skiene på barnet, men du kan gjerne vente et år eller to til også. Barn er forskjellige. Gå med barnet mellom dine egne ski og la det prøve seg frem. Når du kan begynne å ta med barnet på tur avhenger av barnets ferdigheter og interesse. Begynn forsiktig og legg opp til turer etter barnas premisser. Hvis du skal på lengre turer med barnet i pulk, kan du ta med skiene i pulken og la barnet gå når det selv har lyst.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNår og hvor langt kan du ta med barna på tur?
Neste artikkelNyt skituren med barna i pulk
DEL