Sist oppdatert: 5. juni 2015

TusenFryd
TusenFryd er Akershus’ største familieattraksjon. Karuseller, berg- og dalbaner, underholdning, badelandet BadeFryd hvor det alltid er 25 grader i vannet.

Oscarsborg
En tur til Drøbak/Oscarsborg passer for så vel småbarnsfamilier som andre. Hvis man kommer fra Oslo kan man ta rutebåt fra Aker Brygge til Oscarsborg og Drøbak, enten via Fornebu og Vollen (B22) eller langs Nesodden med B21. De går samtidig og kommer frem med minutters mellomrom.

På Oscarsborg er det en del høye murer og kanter så man må passe godt på barna, men det er et spennende område med åpne utearealer, kanoner og gressbakker. I sommer finner du en Mummi utstilling som er verdt å få med seg. Det går ferge mellom Drøbak og Oscarsborg hver time.

Drøbak Akvarium
I Drøbak er det lille saltvannsakvariet en god opplevelse for de minste med et eget berøringsbasseng der de kan ta på sjøstjerner, krabber og lignende. I samme bygget finner du turistinformasjonen og stikker du innom der kan det hende du treffer nissens fetter.

Mini-tog
Det går et «Tøffe-tog» gjennom Drøbak i sommer. Alltid en hit hos de små. 

Hvis man vil ta turen til Romerike, så kan Fetsund Lenser og Nordre Øyeren Våtmarkssenter være et mål. 

Gamle Hvam:
Familieopplevelser på Gamle Hvam hvor du kan oppleve en storgård fra gamle dager. Her møter du ulike dyr, og barna kan være med aktiviteter som de kanskje ikke kjenner så godt til fra før – og besøke et godt gammeldags landhandleri. I år feires det at Gamle Hvam har vært et museum i 150 år med mange flotte arrangement!

Smaragdgruver
Let etter verdens best sjeldne edelsten i Smaragdgruvene på Minnesund.
Byrud Gård ligger vakkert til på vestsiden og i sørenden av Mjøsa.
Det er ca. 1 km å gå fra gårdstunet til Smaragdgruvene. Etter 15 minutters vandring langs Mjøsa kommer vi frem til gruveområdet som er ca. 300 meter langt nede ved stranda. Det finnes i alt 12 gruveganger i området.

Det er på stranda, på tippene utenfor gruvegangene vi i dag leter etter smaragder. En tur inn i de gamle gruvegangene er spennende. Den lengste gruvegangen er ca. 80 m lang. Man bør bruke hjelm og man går på eget ansvar i gruvegangene.

Reisetipsene er gitt av Akershus Reiselivsråd

Hva synes du om artikkelen?