Sist oppdatert: 5. juni 2015

Den lille dyrehage
I Den lille dyrehage vises det frem forskjellige spennende dyrearter: blant annet småaper, lemurer, surikater, krokodiller, slanger og gårdsdyr. Disse mates for publikum hver eneste dag. Spis i dyrehagens nye kafeteria. Det finnes tegnerom for barna innendørs, eget stellerom for bleieskift, flere sitteplasser og en suvenirbutikk. Utendørs er alt tilrettelagt med sittegrupper, grillplass og lekeapparater.

Les mer på Den lille dyrehages nettsider

Hovden badeland og spa

Uansett hvordan været er ute, er det sommervarme 30 grader i vannet – både ute og inne. Prøv vannsklier og lek med vannlekene. Eldre barn kan utforske hindringselven. Med 3000 kvadratmeter til vannlek og munter herjing burde alt være på plass for en morsom dag.

Les mer på Hovden badelands nettsider

Klatreskogen
Junior Park er den første i Norge med sitt unike, konstante sikkerhetssystem, og passer for familier med små barn. Det er 18 forskjellige aktiviteter med en 35 meter glideline som avslutning. Det tar cirka 45 minutter å gjennomføre to runder i parken. Barn må være over 100 cm høye, og barn under 7 år må ha følge med voksen.

Les mer på Klatreskogens nettsider

Mineralparken – en steingal verden
Du trenger ikke å være over snittet interessert i stein eller mineraler for å besøke Mineralparken. Her kan dere besøke utstillingen, skulpturparken, smykkeverksted og se på steinfigurskjæring. Det finnes også spillhall, lekeområde, supersklie, badestrand, klatreskog og dere kan bli med på guidet tur i tunnelen. I tillegg til båtutleie kan dere dra på skattejakt eller gulldykking, drive geodeknekking, besøke eventyrbekken eller prøve dere på familierebus.

Les mer på Mineralparkens nettsider

Risør akvarium

Sørlandets eneste saltvannsakvarium med mer enn 500 fisk og havdyr å vise frem. Se de vanligste slagene av fisk og skalldyr i Skagerrak. Berøringsbasseng hvor du kan mate fisk og ta på kråkeboller. De «skumle artene» er i lukkede akvarier slik at også de minste kan våge seg tett på.

Les mer på Risør akvariums nettsider

Trolljakt i Flakkeheia

Ta med barna på trolljakt i Flakkeheia. På nettsidene til Birkenes kommune finner du kart og beskrivelse til tre turer der ungene selv kan oppdage troll som er plassert ute i naturen.

Les mer på Birkenes kommunes nettsider

Vitensenteret Sørlandet
Fra 25. juni til 17. august er det sommeråpent klokken 11-17 hver dag! Vitensenteret har 700 kvadratmeter med morsomme og spennende intallasjoner og aktiviteter for hele familien. I sommer kan du blant annet oppleve slimverksted, magiske såpebobler, få lage eget krabbesnøre, dra på 3D-reise ut i verdensrommet og besøke utstillingen «VitenHavna».

Les mer på Vitensenterets nettsider

Hva synes du om artikkelen?