Sist oppdatert: 8. juni 2015

Sápmi Park, Karasjok 
Aktiviteter i Sápmi Park, hver dag i perioden 24.juni – 9.august
Kl 1100 Foring av reinsdyrene. Kl 1200 Joik. Kl 1300 Lassokasting. Kl 1400 Foring av reinsdyrene. Kl 1500 Lassokasting

Boazu Sami Siida, Alta 
Bli kjent med samenes kultur og mat reinsdyrene.  

Alta Museum – (UNESCO):
Hele familien kan gå rundt på tilrettelagte stier og se på spennende figurer tegnet for over 7000 år siden 


Nordkapp

Nordkapphallen – film, utstillinger med miniatyrfigurer, stor hall i flere nivåer i fjellet med panoramautsikt over platået mot verdens ende.

Fuglesafari 
Hvert år siden 1992 har tusenvis av gjester hatt gleden av å oppleve fuglesafarien ved Nordkapp. En fuglesafari som den erfarne turguiden Nacho Engel fra Spania synes ”er som en naturdokumentar på BBC». Benytt deg av din tid i nord til å oppleve en av Europas største og mest tilgjengelige fuglefjell med atlantiske fugler. Bli begeistret av millionvis av fugler som hekker, dykker og flyr ved Gjesværstappan naturreservat.

Kongekrabbe. Foto: Shutterstock

Kongekrabbesafari 
Bli med på en uforglemmelig kongekrabbesafari i området rundt Nordkapp. Her får dere et møte med den beryktede kongekrabben, og dere får anledning til å smake den. Dere blir tatt med på havrafting til Sarnesfjorden. Her stopper dere og sjekker hva som befinner seg i teinene langt nede i dypet. Kongekrabben kan bli opptil 2 meter mellom klørne, og kan veie oppimot ti kilo. Det vanligste er imidlertid å få «småkrabber» på mellom 3 og 7 kilo.
Turen fortsetter til lavvoleir. Her går dere i land og tilbereder krabben til ett fantastisk måltid.

Kongsfjord – «bo og lev»
Bo på Kongsfjord Gjestehus  med hele familien. Utforsk naturen, gå på tur i kystlandskapet. Se på alt det rare i fjæra.

Båttur langs den Russiske grensen i brunbjørnens rike
En meget personlig tur med mye informasjon om historie, natur og levemåte i nord og en fantastisk naturopplevelse i Pasvikdalen. Turen går fra Kirkenes sentrum.
Pasvikelva er Norges nest største når det gjelder vannføring, og består av store innsjøer som er bundet sammen med trange elveløp. Midt i elva går grensa mellom Norge og Russland. Båtturen tar ca. 1,5 timer med flere stopp underveis. Daglig  1. juni-15. september.

Tipsene kommer blant annet fra Nord-NorgeHva synes du om artikkelen?