Sist oppdatert: 5. juni 2015

Helgøya Klatrepark: Helgøya Klatrepark er en nyetablert Klatrepark med «luftige opplevelser for alle». Her er det mange klatreløyper i forskjellige høyder hvor alle mellom 3 og 100 år kan finne utfordringer. Klatreparken består av 6 løyper, 7 ziplines, alt i alt 85 klatreelementer. 

Tangen Dyrepark
En time nord for Oslo finner du Tangen dyrepark. Her har de har aper, rev, emu, sebra, pony, dåhjort, lama, kamel, slanger, silkeaper. Dyrene lever i vakre naturomgivelser tett på gangstiene som løper gjennom parken. Her finner du også lekeplass med  rutsjebane, gynger og mye mere. 

Norsk Jernbanemuseum: 
Norges nasjonale jernbanemuseum og eies av Jernbaneverket. Her er det flere opplevelser for familier, som for eksempel flere tog, aktiviteter ute og inne, lekekrok, lekelokomotiv og togsimulator. 

Ankerskogen svømmehall: 
25-meters basseng, varmebasseng og 50-meters basseng med stupanlegg og stor vannsklie. Badeland tilrettelagt for barnefamilier, med flere bassenger, sklier, klatrevegg og vannkanoner. Velværeavdeling 

Lekeland1
Innendørs lekepark på 1500 kvadratmeter spesielt tilpasset barnefamilier. Her finner du blant annet lekekonstruksjoner, enorme luftfylte leker, hinderløyper, balansebrett, sykkelbane, ballrom (30.000 baller!), egen småbarnsavdeling, kafeteria og mye mer!!!

Prøysenhuset:  
Nasjonalt kulturhus for Alf Prøysen. I huset finner man Kafé Julie, en innholdsrik prøysenbutikk, utstilling, Prøysenscena og flere aktivitetsrom. I aktivitetsrommene legges det til rette for ulike alderstilpassede aktiviteter, som snekkerverksted, skriveverksted, lesing og lek. I tillegg er det en bakerovn i kaféen og her vil det ofte foregå prøyseninspirert baking.

Norsk skogmuseum:
Museum med nasjonalt ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Vi blir årlig besøkt av over 110 000 personer og er et av de største besøksmuseene i Norge. 

Glomdalsmuseet:
Et sted for mange og mangfoldige museumsopplevelser. Her finner du blant annet et skogfinsk tun og en sørsamisk boplass, utstilling om taternes/romanifolkets historie og kultur, samt et flerkulturelt kunnskaps- og kompetansesenter for Hedmark.

Snippen gårdspark – et bruk i bruk.Til de yngste barna er det tråkketraktorer" og en stor trampoline. En gråtass 1949-modell tar de med på tur rundt tunet, ungene blir helt matt av det.  Villendene har okkupert badedammen, så bading er det slutt på. Ellers er det mange forskjellige dyr som er plassert i innhegninger rundt lekeplassen: kaniner, sauer, geiter, esel, muldyr, lama, påfugler, kalkuner, forskjellige høner, duer, villender, gjess, struts, villsvin og minigriser.

Reisetipsene er gitt av Hamarregionen ReiselivHva synes du om artikkelen?