Sist oppdatert: 5. juni 2015

Akvariet
Akvariet i Bergen er Norges største og vel verdt et besøk. Sørg for å få med dere sjøløveshow og pingvinforing. Hver torsdag får også krokodillene mat. Se 3D film i kinoen eller utforsk fiskene i de mange akvariene.

Les mer på Akvariets nettsider

Fløyen
Det skjer mye på Fløyen i sommer. Ta Fløibanen 150 meter fra Fisketorget og nyt utsikten, spis i restauranten og lek på lekeplassen. Fløyen er et godt utgangspunkt for turer. Sjekk også programmet i sommer – kanskje får dere med dere teaterforestillinger, musikk eller noe annet spennende?

Les mer på Fløyens nettsider

Mikkelparken
Møt Mikkel og Mikkeline, lek innendørs i SkoSkogen eller prøv utendørs trøbåter, bumpebåter, krasjbåter, jungelcruise med radiostyrte båter, minigolf, gullgraving, besøk bondegård og frukthage, lek i jungelløypen og tegn på terrassen. Det finnes også klatretårn, juvelbekk, morellsteinspyttebane, racerbilbane og dukketeater. Det er også et eget badeland i parken.

Les mer på Mikkelparkens nettsider

Voss klatrepark
I Voss Klatrepark er det varierte, morsomme og utfordrende løyper for både barn og voksne. Det er ingen aldersgrense for de små løypene, men barnet må være minst 100 cm høy. I de små løypene er du hele tiden festet til en sikkerhetsline og trenger ikke å koble deg av og på slik du må i de store løypene.

Les mer på Voss Klatreparks nettsider

Voss rafting
Prøv Familierafting på Voss med utfordringer, lek og bading for små og store. Barnet må være minst 5 år gammelt og kunne svømme for å delta. Raftingen tar tre timer totalt, hvor halvparten er på elva. Husk badetøy!

Les mer på Voss Raftings nettsider

Gamle Vossebanen
Veterantoget på Gamle Vossebanen kjører hver søndag fra midten av juni til midten av september de 18 kilometrene mellom Garnes og Midttun. Underveis passerer toget gamle Arna og Haukeland stasjoner. Togene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. Billetter kjøpes på toget eller på Garnes stasjon.

Les mer i Norsk Jernbaneklubbs brosjyre

Vannkanten
Prøv Norges lengste vannsklie i Vannkanten badeland. Det er bassenger både inne og ute, sprudlende rutsjebaner, superbowl, boble-bad, relax-avdeling og servering av mat og drikke på «stranden». Badelandet er tilknyttet Vestkanten kjøpesenter som i tillegg til shopping tilbyr ishall, curling, bowling og en rekke spisesteder.

Les mer på Vannkantens nettsider

Arboretet og botanisk hage, Milde
På Milde, 23 kilometer sør for Bergen sentrum, ligger Arboretet og Botanisk hage. Det er fritt tilgjengelig og alltid åpent. 600 mål med plantesamlinger, turstier og friluftsområder venter på å utforskes. Her finnes Norges største samling av både roser og rhododendron og det er til sammen 5000 planteslag fra hele verden.

Les mer på Universitetet i Bergens nettsider

Hva synes du om artikkelen?