Sist oppdatert: 5. juni 2015

Barn klare til å delta i Leikeslaget. Foto: Christian Houge, StiklestadsommerEn dag som vikinger på Stiklestad
Fra juni til august arrangeres Stiklestadsommer. Barna kan bli med på «Leikeslaget», prøve seg som arkeolog eller være med på vandreteateret Gårdimilliom. De voksne kan få innblikk i historien gjennom utstillinger og besøk på middelaldergården Stikladir.

Les mer på Stiklestdas nettsider

Rypetoppen adventurepark
Trøndelags beste klatrepark tilbyr familier å kose seg i klatreløypene hele dagen. Klatreparken ligger i Teveldalen i Meråker. Ta gjerne med niste eller grillmat selv, eller kjøp i kiosken.

Les mer på Rypetoppens nettsider

Hva sier reven? Spør den da vel! Foto: Robert Selfors, Namsskogan familieparkNamsskogan familieparkI Namsskogan familiepark kommer du tett på blant annet bjørn, ulv og rev. Barna kan besøke Barnas dyrepark, og det er aktiviteter som alpine racer, bungee-trampoline og kræsjbåter. Dere kan få med dere föringsruder, ri på hest eller prøve lykken med gullgraving.

Les mer på Namsskogan familieparks nettsider

Storvika badeplass
Stjørdal kommune har mange fine badeplasser med fine sandstrender, blant annet ved Storvika. Det er parkeringsplasser, toaletter og kiosken er åpen på sommerdager. Det finnes griller og benker, og mulighet for å spille volleyball, beachfotball og frisbeegolf.

Les mer på Stjørdal kommunes nettsider

Sykkeltur på Inderøy. Foto: Destinasjon InnherredSykkeltur på Inderøya
En sykkeltur kan være en fin måte for familien å være i aktivitet sammen på. Prøv gjerne «Den gyldne omveien» på Inderøy, eller sykle langs kysten eller på Røros. Få skreddersydde to-, tre- eller femdagerspakker som inkluderer sykkelleie, sykkeltransport, overnatting, middag, lunsj, rutebeskrivelse og bagasjetransport. På sykkelen styrer dere tempoet og kommer tett på naturen.

Les mer på Velkommen til Trøndelag

Hegra festning
Hegra er et levende festningsanlegg med blant annet skyttergraver, tunneler, ganger, oppholdsrom og kommandotårn. Festningen ligger i et naturskjønt område, og egner seg godt til dagsutflukter.

Les mer på Forsvarsbyggs nettsider

Egge museum
I sommer kan du få med deg barnas dag på Egge museum (19.06), St. Hans feiring (23.06), og Julifryd hvor barn på søndager kan lære om hest og kjøretøyer, prøve seg på gammeldags baking, spikke og mye mer. På Folkemuseet får dere innblikk i hvordan det var å leve på en middels gård siste halvdel av 1800-tallet. Publikum blir også invitert til å delta. Åpen kiosk og barnevennlig område. Om sommeren er det dyr på tunet.

Les mer på Egge museums nettsider

Besøk ei seter
På Seterbygda kan du oppleve seterlivet, delta på aktiviteter, kjenne luktene, høre historier og smake lokal mat. Setrene ligger i variert natur, med kort avstand fra fjord og fjell og med allsidige muligheter for gåturer, fiske, bading, sykkelturer og andre friluftsaktiviteter.

Les mer på Steerbygdas nettsider

 

Hva synes du om artikkelen?