Sist oppdatert: 8. juni 2015

Aktivitetsdager i Bratten aktivitetspark
Her er det åpent onsdager og torsdager i uke 26, 27, 28, 29, 30, 31 og 32 kl. 10-14. Her kan du også leie Pellebiler.

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø 
Come fly with me! Opplev luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold. Kom tett på og kjenn lukten fra de ekte flymaskinene. Her kan du se berømte og beryktede militære fly som Spitfire, Starfighter, Focke Wulf, Junkers Ju 88 og spionflyet U-2, eller arbeidshester og passasjerfly som Junkers Ju 52, Twin Otter og Fokker F.28. Lek og lær om luft i «Hvordan kan man fly». Du kan bli med guider på en omvisning i sommersesongen. Det er egen familieomvisning som passer for hele familien.

Nordlandsbadet
Nordlandsbadet, et moderne badeland med eget SPA og velværesenter for de voksne. Her finner du bassenger i alle former hvor du kan mosjonere, leke og utfordre dine svømmeferdigheter. Stupebassenget har 1, 3 og 5 meter stupebrett og her er det barnebasseng, et spennende bølgebasseng og deilig ute­basseng med solplatting og solsenger. Vannskliene er 85 meter lang med lys og lydeffekter, flere vannfontener, grotte med strømkanal, vannsopper, boblebad, saunaer og kafé.

Sykling på Helgeland
Helgeland er meget egnet for sykling, både for store og små, sjekk ut sykkelsiden til Helgeland Reiseliv for tips om sykkelturer. De leier også ut sykler og vogn både i Brønnøysund og Sandnessjøen.

Norsk Havbrukssenter
På Norsk Havbrukssenter i Brønnøysund kan både barn og voksne lære om livet i havet, styre undervannskamera og mye mer.

Grottetur
I Mo i Rana kan du være med på grottetur i Nordens eneste opplyste grotte, Grønligrotta, spennende tur for både store og små. Her er også et flott badeland (Moheia Bad) med flere ulike tilbud (se Rana kommune).

Barnevennlige Havblikk Camping på Nesna byr på Nord-Norges største vannsklie, lekeapparater, båtutleie.

Laksesafari, Vesterålen
Laksesafari hos Akvakultur i Vesterålen. Opplevelsessenter for havbruk, også tilrettelagt for barn med krypetunell, dataspill, undervannskamera, spennende filmer, smaksprøver, båttur til merdene med mer.  

Bading og friluftsliv i Vesterålen
I Vesterålen finner du mange, lange kritthvite strender som innbyr til lek, moro og badeliv. Lett tilgjengelige fiskevann og mange enkle fjellturer/vandreruter gjør Vesterålen perfekt for å introdusere de minste for natur- og friluftsliv. 

Lofoten Leketøymuseum, Sakrisøy/Reine
Spennende museum med utstilling av 2500 forksjellige dukker /leketøy fra tidsrommet 1860-1970.

Lofotr Vikingmuseum
Rekonstruksjon av det største huset som er funnet fra vikingtiden. Vikingskip, aktiviteter, håndverksdemonstrasjoner, utstillinger, film.Dur på gården, gamle raser som nordlandsfe, villsvin, utgangersauer og nordlandshester.

Fisking i Lofoten
Fisking. I lofoten er det mange muligheter for å fiske, både ved å være med om bord i en fiskebåt eller fiske fra kaia 

Foto: Hamsuns RikeHamsuns rike – Barnas Rike
– et eldorado for aktive barn som liker å oppdage, utforske og oppleve! Hamsuns Rike består av de naturskjønne kommunene Hamarøy, Sørfold og Tysfjord i Salten i Nordland. Og det er nettopp naturen som gjør stedet til en perfekt plass å ferdes med barn i alle aldre. Hamsuns Rike har en variert og nær natur, som lett tilpasses dine ønsker og behov – fra hvite sandstrender og fjæreliv, fiske i vann og hav til fjell, skog og et yrende dyre- og fugleliv. Og det beste av alt: det er uberørt og klart for å bli utforsket!

Tipsene er blant annet delt av Nord-Norge

Hva synes du om artikkelen?