Sist oppdatert: 5. juni 2015

Berg- og dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen familiepark. Foto: Hunderfossen familieparkHunderfossen familiepark
Hunderfossen familiepark ved Lillehammer har mer enn 60 attraksjoner og severdigheter. Parken er kjent som den store eventyrparken, og lar publikum blant annet bli med inn i Ivo Caprinos verden, møte troll, komme tett på dyr på bondegården og prøve traktorbanen. Det er også badebassenger med morsomme vannsklier og et nytt eventyrteater.

Les mer på Hunderfossens nettsider

Norsk vegmuseum
Se utstillingen «Racing – norsk motorsporthistorie». Det er også ulike ustillinger både innendørs og utendørs. Besøk også Trafikksikkerhetssenteret hvor både små og store kan lære å bli tryggere trafikanter. Hvorfor er bilbeltet så viktig? Hvor mye veier du ved en kollisjon?

Les mer på Vegmuseets nettsider

Lilleputthammer familiepark
Lilleputthammer familiepark er spesielt tilrettelagt for de minste barna. Prøv spennende og fartsfylte attraksjoner eller ro ned i sandkassen eller sprett på trampoliner. Ta toget, kjør karusell, prøv klatretårnet eller bli malt i ansiktet. Litt større barn våger seg gjerne i berg- og dalbanen eller bumpe-båtene. Daglig program med blant annet lesestund og sirkus. 4. juli åpner Olas klatrepark for barn i alderen 3 til 10 år.

Les mer på Lilleputthammers nettsider

Vitensenteret innlandet
Lek og eksperimenter med naturvitenskap, teknikk og matematikk i spennende og fantasifulle miljøer. Gøy for lekende, nysgjerrige og lærevillige mennesker i alle aldre. Bygg på byggeplassen, sykle langs Mjøsa, test den spillende trappen og fikk ut hvor høyt du kan skrike. Utforsk fager i ROGGBIF-rommet.

Les mer på Vitensenteret Innlandets nettsider

Maihaugen
Maihaugen er et herlig sted for barnefamilier. Hils på dyrene, få med dere vandreteateret, utforsk toget og jernbanestasjonen, tegn ditt eget frimerke, klatre på Gråtass eller lek på lekeplassen. Det er mye å se og oppleve på Maihaugen.

Les mer på Maihaugens nettsider

Jorekstads fritidsbad
Er du en skikkelig friskus og bader utendørs uansett vær og vind? Utendørsbassenget på Jorekstad holder 24-28 grader hele sommeren. Det er også innendørsbasseng og lekebasseng. Det er sklier både ute og inne. Vannkanoner og klatrevegg for de som vil teste seg litt. Servering både ute og inne.

Les mer på Jorekstads fritidsbad

Naturklatreparken i Evjua
Naturklatreparken egner seg godt for barn og unge. Den ligger i Evjua strandpark med mange opplevelser innenfor et par minutters gangavstand. Kombiner gjerne klatringen med bading eller fiske i Mjøsa eller en tur på stiene fra Evjua. Restaurant like i nærheten.

Les mer på Gjøvikregionens nettsider

Totenbadet
Totenbadet badeland og svømmehall har barnebasseng, sklier og fontener. Her finner du også et av Norges største bølgebasseng. Stå under fossen, prøv Wild River eller bruk svømmebassenget til svømmetrening.

Les mer på Totenbadets nettsider

 

Hva synes du om artikkelen?