Sist oppdatert: 5. juni 2015

For barn (og voksne) kan det være nok å bare vandre rundt og oppleve Oslo sentrum – slottet, Stortinget, Aker Brygge og så videre. 

Frognerbadet
Utendørs 50 meters basseng og 26 grader i vannet. Rutsjebane som passer små barn. Kafé/kiosk.

Les mer på Oslo kommunes nettsider

Nobels fredssenter
Fred & Toca Loca tilbyr en egen løype rundt i museet. Barna lærer om fredsprisvinnere og leker samtidig. Barn under 12 år kan også få gratis medlemsskap i Barnas fredsklubb (krever ikke besøk, se nettsidene for mer informasjon). Malala og Kailash – en aktivitetsløype inviterer små og store til å utforske utstillingen. Løypa går innom sterke bilder og spennende installasjoner og hele veien gis morsomme oppgaver som kan løses i felleskap. Hvilke rettigheter har barn? Hva slags jobber kan barn ha? Og hvorfor fikk Malala og Kailash Nobels fredspris?

Les mer på Nobels fredssenters nettsider

Oslo sommerpark
Oslo Sommerpark ligger på Tryvann og er en av Skandinavias største klatreparker. Det er også en sykkelpark. Barn under 12 år skal alltid være i følge med voksne. Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk  sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong.

Les mer på Oslo sommerparks nettsider

Popsenteret
Popsenteret er et museum og opplevelsessenter som holder til på Grünerløkka i Oslo, og er stedet for deg som ønsker å vite mer om og oppleve norsk populærmusikk på en helt ny måte. Barna vil like det lekne barnerommet med instrumenter, sklie og bøker. Reis tilbake til 1905 i tidsmaskinen. Se også tegnefilmer som Helene Harefrøken og Bolla Pinnsvin i TV-krokene. Dere kan be om en egen Popjakt i resepsjonen ved ankomst.

Les mer på Popsenterets nettsider

EKT Rideskole og husdyrpark
Opplev dyr på nært hold i Husdyrparken. Det er cirka 100 dyr fordelt på rundt 10 dyreslag. Dyrene går løse på dyretunet – hester, kuer, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, påfugler, kalkun og ender. Det er runderidning for barn hver dag hele året. Det er lekeplass, rasteplasser, kaféutsalg og varmestue.

Les mer på EKT Rideskole og Husdyrparks nettsider

Norsk teknisk museum
Teknisk museum er nasjonalmuseum for teknikk, vitenskap og medisin. Her skjer det alltid noe! Eget sommerprogram hver uke i sommer – med blant annet rakettoppskytning, vitenshow og byggeaktiviteter.

Les mer på Norsk Teknisk Museums nettsider

Hakkespettene barneverksted
Hver lørdag og søndag kan barn i alderen 4-12 år komme til Hakkespettene aktivitetshus for å se og lære om kunsten i Ekebergparken, samt lage noe de kan ta med seg hjem.

Les mer på Visit Oslos nettsider

Bogstad gård
På Bogstad gård er det lekerom inne og lekeområde ute. Balanser på lekestokkene og besøk «Lille Bogstad». Det mest spennende er kanskje Bogstad besøksgård? Gå turer i naturskjønne omgivelser, eller besøk museet.

Les mer på Bogstad gårds nettsider

Det internasjonale barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo, Norge, er en pioneerinstitusjon og regnes som ett av de første i sitt slag i hele verden. I dag rommer museet en unik kunstsamling laget av barn og unge fra mer enn 180 land. I sommer er det egne aktiviteter med omvisninger, musikk og babysang. Bruk programmet på netttsidene for å finne ut hva som skjer når.

Les mer på Barnekunstmuseets nettsider 

Oslo reptilpark
Kom tett på mer og mindre skumle dyr. Legg gjerne besøket til en tirsdag, for da er det fôringsshow klokken 17. Hva spiser krokodillen? Svelger slangene maten uten å tygge? Hva er det beste silkeapene vet? Er det sant at iguaner bare spiser frukt og grønt? Og hvor mange sirisser kan en skjeggagam spise? Fôringsshowet passer for store og små i alle aldre. Når fôringen er slutt kan de som vil få hilse på en krypende, kravlende pytonslange!

Les mer på Oslo reptilparks nettsider

Enda flere forslag finner du på Barnas Oslo.

Hva synes du om artikkelen?